Drugi dan evropske mobilnosti

Najhrabrejši so se odločili, da se podajo na kolesarsko pot do Gezovih jam

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. september 2016 ob 12:55
S kolesom do Gezovih jam

S kolesom do Gezovih jam

Kljub jutranjemu dežju in napovedniku, da v tem primeru načrtovano kolesarjenje odpade, so se najhrabrejši odločili, da se podajo na kolesarsko pot do Gezovih jam. Dogodek je organiziral MCP-Center za družino Sožitje, ki tudi sicer tekom leta večkrat organizira kolesarjenje za zainteresirane in goste tamkajšnega hostla, po ožjem in širšem območju naše lepe Prlekije in Prekmurja. Večkrat pa jih pot zanese tudi v sosednjo Avstrijo oziroma Hrvaško. Prav ti dve državi povezuje preko tukajšnega območja kolesarska ruta 1. generacije mednarodnih kolesarskih vodičev, za katero skrbijo v MCP-ju, kjer se kolesarji lahko tudi spočijejo, prenočijo in servisirajo svoja prevozna sredstva.

Prijetna je bila vožnja med polji, ki že nakazujejo jesenski čas. Vonj cvetoče ajde in oljne ogrščice je bil neprecenljiv in počitek v gostišču Trnek je bil neizbežen. Udeleženci so se tu dobro okrepčali, za kar je poskrbel s svojim osebnim sponzorstvom nihče drug kot sam direktor Segrapa-Bioterm Miran Blagovič, ki se je ravno takrat tudi nahajal v tem prijetnem ambijentu.

Prikazalo se je sonce in kolesarji so nadgradili prvotno načrtovano pot proti sosednji občini Razkrižje ter Slomškovemu mlinu. Ogledali so si še nekatere druge kraje naokrog ter se nato vrnili na Spodnji Kamenščak v Mladinski center Prlekije. Seveda brez "gumidefekta" na Nininem kolesu tokrat ni šlo, in serviser MCP-ja Dragec je učinkovito in odločno posredoval. Tako je uspešno "mobilno" minil 17. september 2016 - drugi dan evropske mobilnosti.

Drago Vaupotič
Foto: arhiv MCP


Več v Šport