Jesenski aranžma na Razkrižju pozdravlja mimoidoče

Boris Zadravec iz Razkrižja pridelal buče velikanke

Jože Žerdin, sreda, 21. september 2016 ob 14:17
Bučni aranžma na Razkrižju

Bučni aranžma na Razkrižju

Ob državni cesti pred vasjo Razkrižje je Boris Zadravec iz Razkrižja, ki se ukvarja s kmetijstvom, letos pridelal na svojem vrtu kar nekaj buč velikank. Njegove pridelane buče tehtajo od 30 do 70 kilogramov. Za rast so buče potrebovale veliko sonca in vode, saj jih je moral Boris skozi leto do jeseni zalivati in negovati, da se mu je uresničila želja po pridelanih bučah.

Kljub visokim letošnjim temperaturam, saj je bilo več vročinskih valov, so buče bogato obrodile in zrasle zelo debelo, saj nekatere tehtajo do 70 kilogramov. Nekaj teh debelih muškatnih jedilnih buč je Boris podaril kmetijski zadrugi Rozgon v Ljutomer, saj se tam giblje veliko obiskovalcev in si lahko tam ogledajo buče velikanke. Ob svojem domu na Razkrižju pa je naredil jesenski okrasni aranžma iz buč, vse skupaj je postavil na ogled ob glavni državni cesti, ki pelje skozi občino Razkrižje in naprej v državno Hrvaško.

Ob 30 kilogramski buči je veliko majhnih okrasnih več barvnih buč, zraven pa je še dodal druge jesenske pridelke. Približuje se jesen in kmetije hitijo s pospravljanjem kmetijskih pridelkov, na kar jih opozarja aranžma, saj se približujejo mrzli in mokri jesenski dnevi. Pri postaviti jesenskega aranžmaja sta Borisu Zadravcu (na sliki) pomagala Bernard Makovec in 1,5 letni Žan iz Šafarskega.


Več v Kultura in izobraževanje