Spomnili so se dneva Alzheimerjeve bolezni

V soboto še aktivnost »Sprehodite se z nami za spomin«

Filip Matko Ficko, četrtek, 22. september 2016 ob 09:25
Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni v DOSOR-ju

Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni v DOSOR-ju

Vsako leto ob Svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni, 21. septembra, pripravi delovna terapevtka Andreja Čuk Singhateh v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, zanimivo druženje stanovalk in stanovalcev tega doma oziroma tamkajšnjega oddelka demence. Tega opravila se je lotila tudi letošnjo jesen.

Na DOSOR-jevem dementnem oddelku, v osrednjem dnevnem prostoru, so se tako zbrali po kosilu, ob 13.30, ter v uvodu prisluhnili mentorici Andreji, ki je vse spomnila na pomen potrebnosti vedenja o Alzheimerjevi bolezni. Temu je sledila glasba in pesem, kajti s frajtonerico je prišel na obisk ljudski godec Robi Majerič iz Spodnjih Ivanjec, ki jih »ima precej za ušesi«, saj že vrsto let nastopa na podobnih prireditvah, s svojo harmoniko oziroma njenimi zvoki pa spremlja kar štiri prleške folklorne skupine, od najmlajših do najstarejših.

Udeleženke in udeleženci tokratnega druženja pa niso samo poslušali godca, z njim so tudi zapeli, nekateri pa po veselih taktih tudi zaplesali. Pridružili so se jim tudi članice in člani prijateljske skupine Fortuna z voditeljico Marijo Erveš. Skupina starejših za samopomoč deluje v DOSOR-ju in njeni člani se srečujejo ob sredah popoldne.

Že v soboto, 24. septembra popoldne, pa se bodo pridružili vseslovenski akciji »Sprehod za spomin«, ki jo pripravlja združenje Spominčica. Ob 14.30 v DOSOR-ju pripravljajo predavanje »Ali bom tudi jaz dementen ?« (predavateljica bo dipl. medicinska sestra Suzana Divjak), po predavanju pa še sprehod v Radenski park pod delovnim naslovom »Sprehodite se z nami za spomin«.


Več v Kultura in izobraževanje