V Ormožu bo ob Martinovanju potekalo tekmovanje v kuhanju »prleškega piskra«

Pripravljala se bo za naše kraje značilna »bremz žüpa«. Vabljeni ste k sodelovanju.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. oktober 2016 ob 10:18
»Bremz žüpa«

»Bremz žüpa«

V okviru prireditve Martinovanje v Ormožu 2016 bo dne 12. 11. 2016 z začetkom ob 10.00 uri na Kerenčičevem trgu potekalo tekmovanje v kuhanju »PRLEŠKEGA PISKRA«.

Vsi ljubitelji dobre hrane, ki želite svoje kuharske spretnosti in dobro voljo deliti z obiskovalci prireditve, ste vabljeni k sodelovanju. Pripravljala se bo namreč za naše kraje značilna »bremz žüpa« (kisla juha, katere osnovne sestavine so meso - svinjske nogice, rep, glavina,...).

Organizator bo poleg osnovnih sestavin (cca. 5kg) priskrbel še domači kruh in vodo, ostale dodatke pa si priskrbi tekmovalna ekipa, ki naj šteje največ do 5 članov, sama. Ekipa si sama priskrbi tudi kurišče (peč na plin) in kuhalno posodo (lonec, kotel, alfa...). Vsaka ekipa bo dobila 30,00 € nadomestila za ostale stroške priprave jedi. Vsem ekipam bo na voljo prostor z mizo, ki si ga bodo ekipe primerno uredile. Čas kuhanja bo omejen (od 10.00- 13.00). Ekipe bo med delom spremljala tudi posebna komisija. Na koncu kuhanja bo vsaka ekipa v svoji ustrezni servirni (izvirni) posodi postregla jed komisiji, ki bo na podlagi različnih kriterijev (čistoča in urejenost prostora, okus jedi, uglajenost ekipe, izvirnost postrežbe s predstavitvijo,...), podelila priznanja v različnih kategorijah vsem sodelujočim ekipam.

Vse informacije bodo ekipe dobile ob prihodu na prireditveni prostor, prav tako pa tudi ves potreben material. Priporočljivo je, da se ekipe zberejo do 9.00 ure.

Tekmovalne ekipe bodo po končanem tekmovanju ponudile gostom prireditve »bremz žüpo« v posodah, ki jih priskrbi organizator. Priporočen prostovoljni prispevek po porciji je 2,00 €.

Cilj nas vseh je, da si Martinovo prireditev čim bolj obogatimo, z željo po ohranjanju tradicije našega kraja, ki ga odlikujejo naravne danosti ter pridni in delovni ljudje.

Vaše prijave za tekmovanje, pričakujejo do 24.10.2016, osebno ali na naslov Javna razvojna agencija Občine Ormož, TIC Ormož, Grajski trg 3, 2270 Ormož ali po elektronski pošti: tic.ormoz.grad@siol.net

Sodelujete lahko tudi na »MARTINOVI TRŽNICI«, ki se bo odvijala ob Martinovanju v Ormožu 2016. Za sodelovanje izpolnite prijavnico.

Celotni program Martinovanja najdete tukaj.


Več v Družabno