Nogometaši naj bi se v smrt zapeljali z vsaj 150 km/h

Od tragedije, kjer sta umrla dva mlada nogometaša NK Maribor B je minilo dva meseca, strokovnjak pa naj bi glede na dogajanja in sledi na cesti ocenil, da je voznik vozil s hitrostjo od 150 do 165 kilometrov na uro

Prlekija-on.net, četrtek, 6. oktober 2016 ob 10:10
Na kraju nesreče

Na kraju nesreče

Od hude prometne nesreče v Mariboru, kjer sta umrla dva mlada nogometaša NK Maribor B ekipe, je minilo dobra dva meseca. Mariborski policisti so takrat sporočili, da je vzrok za nesrečo vožnjo čez rdečo luč in najverjetneje tudi prevelika hitrost. Časnik Večer pa sedaj poroča, da je znanih nekaj več o vzrokih za tragedijo.

Nogometaši, ki so se vračali iz treninga v Rogozi, so z osebnim vozilom trčili v obcestni steber za prometno signalizacijo, trčenje pa je bilo tako silovito, da je vozilo razpolovilo. Večer neuradno poroča, da so izvedeniško mnenje že opravili, ki naj bi bilo spisano in odpremljeno na PU Maribor v prihajajočih dneh. Strokovnjak pa naj bi glede na dogajanja in sledi na cesti ocenil, da je voznik Megana vozil s hitrostjo od 150 do 165 kilometrov na uro. Na tem odseku je sicer omejitev hitrosti 70 kilometrov na uro, še omenja Večer.


Več v Črna kronika