Radgončani odlični v pokalnem tekmovanju

Člani v polfinalu, mladinci v finalu

Prlekija-on.net, petek, 7. oktober 2016 ob 08:33
ŠNK Radgona

ŠNK Radgona

Čeprav se v Gornji Radgoni že dobrih 70 let organizirano igra nogomet, gotovo še ni bilo takšnega uspeha v pokalnem tekmovanju, kot je to v tekoči sezoni 2016/17. Po zadnjih odigranih tekmah v letu 2016, je jasno, da se je članska ekipa ŠNK Radgona, kot edina iz MNL Murska Sobota, uvrstila med štiri najboljše ekipe na območju MNZ, saj so zraven sami tretjeligaši. Tudi v četrtfinalu so varovanci trenerja Nenada Dolgova ugnali tretjeligaša z Goričkega, NK Grad 2:0 (1:0).

Zmaga bi lahko bila še višja, saj so domači imeli kar nekaj priložnosti, še zlasti v prvem delu. Strelca, po vetrovnem in mrzlem vremenu na Tratah, pred okoli 50 gledalci, obakrat iz kazenskega strela, ki ju je sodnik Sašo Habjanič iz Murske Sobote upravičeno dosodil, sta bila Denis Senekovič (44.) in Daniel Sovec (77.).

Za ŠNK Radgona, ki so se s tem uvrstili med štiri najboljša moštva v tem delu Slovenije, kar je dejansko lep dosežek, so nastopili: Simon Strajnšak, Tilen Klobasa, Uroš Pörš, Borut Uhan, Tomaž Štrakl, Damjan Sovec, Denis Senekovič (Marko Kocbek), Borut Bračič, Tilen Pintarič, Jernej Karba in Miha Cvetko. Ne glede na to, koga bodo Radgončani "dobili" v polfinalu (poleg so sami tretjeligaši: Mura, Lušt Beltinci in Križevci), je vse možno in ne bo nobeno presenečanje, če bo ŠNK Radgona prihodnje leto igrala v konkurenci prvoligašev, kar pomeni, da teoretično na Trate v Gornji Radgoni, pridejo celo Maribor, Olimpija ali kakšen drugi prvoligaš.

Korak dlje, kot člani, v finale na območju MNZ Murska Sobota, so podobno kot lani, že prišli radgonski mladinci, nogometna selekcija U-19, ki so v pravi drami, pred kakšnih 80 ljubiteljev nogometa, na Tratah v Gornji Radgoni po kazenskih strelih premagali soboško Muro 11:10 (3:3, 2:2). Strelca za ŠNK Radgono iz igre sta bila Vid Benjamin Krajnc (dvakrat) in Tilen Pintarič. Po neodločenem rezultatu v rednem delu pokalnega srečanja so dečki izvajali kazenske strele, kjer je junak postal radgonski vratar Uroš Baranja, ki je ubranil tri strele Murašev, na koncu pa je tudi sam kot enajsti izvajalec zadel in popeljal radgonske nogometaše v finale, ki bo spomladi 2017. Odločilni strel si lahko ogledate v spodnjem videu. Strelci enajstmetrovk po koncu rednega dela so bili: Jure Šadl, Jan Šoštarec, Tilen Pintarič, Tjan Pučko, Žan Klemenčič, Jan Klobasa, Luka Šipek, Rok Vohar in Uroš Baranja.

Trener Benjamin Krajnc je dal priložnost številnim fantom, saj so nastopili: Uroš Baranja, Uzeir Haljil, Jan Klobasa, Žan Klemenčič, Uroš Hamler, Žiga Šipek, Tilen Klobasa, Jure Šadl, Tilen Pintarič, Benjamin Vid Krajnc, Tjan Pučko, Tjaž Starovasnik, Luka Šipek, Rok Vohar, Jan Šoštarec, Žan Trost in Uroš Kaučič.


Več v Šport