Krepitev tretjega sektorja v Pomurju

Z novim letom 2017 start najmanj pet let trajajočega pomembnega regijskega projekta?

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. oktober 2016 ob 08:21
Regijska delovna seja NVO

Regijska delovna seja NVO

Na pobudo mag. Darka Krajnca iz Slovenske filantropije, kateri tudi sicer vodi Hišo sadeži družbe v Murski Soboti in velja za vsestransko aktivnega mladeniča, je bila uspešno realizirana prva regijska delovna seja, na podlagi katere je pričakovati, da bodo v bodoče združili moči zasebni zavod Vitica iz Gornje Radgone, društvo Mozaik iz Murske Sobote, Mladinski svet Ljutomer in Slovenska filantropija.

Tovrstni koncept v celoti tudi podpirajo na Združenju NVO (MCP). Na ustvarjalni seji so oblikovali plan in postopek realizacije skupno zadanih načrtov, ki bi se pričeli uresničevati z januarjem 2017 ter bi trajali najmanj pet let. Udeleženci pričakujejo tudi ustrezno podporo države in EU, medtem ko so nekatere pomurske občine že pismeno izrazile pomoč pri realizaciji tega skupnega projekta. S samo realizacijo bodo veliko pridobili mladi, otroci, družine različnih oblik, starejši, ljudje s posebnimi potrebami, invalidi, Romi, kot tudi migranti-begunci ter seveda druge zainteresirane ciljne skupine širom pomurske regije.

Omenjeno srečanje potrjuje, da se je v Pomurju pričela krepiti mreža NVO (nevladnih organizacij), ki delajo na področju prostovoljstva in s tem bistveno ter konkretno tudi krepiti tretji sektor. Udeleženci se pa tudi zavedajo, da je veliko dela še pred njimi in da je vsak začetek težak. Toda bili so soglasni in tudi odločni ter verjamejo, da jim bo to tudi uspelo.

Rudi Stegmüller


Več v Kultura in izobraževanje