Radgončani že trdno na vrhu

Po pomembni zmagi v Ižakovcih

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. oktober 2016 ob 09:00
Ižakovci - ŠNK Radgona

Ižakovci - ŠNK Radgona

Po osmem krogu tekmovanja v I. MNZ Murska Sobota je ekipa ŠNK Radgona že sama na vrhu, najbližji zasledovalec pa zaostaja že tri točke. Varovanci trenerja Nenada Dolgova so v 8. krogu dosegli izjemno pomembno zmago na gostovanju v Ižakovcih. Po vodstvu s 3:0 v prvem polčasu so fantje samo ohranili in potrdili zmago, zadetke pa so dosegli Tilen Klobasa, Jernej Karba, Tomaž Štrakl in Kristjan Kolarič.

Tekma v Ižakovcih je potekala po radgonskih notah, saj so belo-plavi hitro povedli z zadetkom Tilena Klobase in le nekaj minut kasneje še povišali vodstvo. Po predložku s kota je osamljen do strela na gol prišel Jernej Karba, ki je z glavo preusmeril žogo v domačo mrežo. Ekipa Ižakovcev sploh ni bila dorasel nasprotnik, tako da je do konca polčasa po akciji po levi strani zadel še kapetan Tomaž Štrakl, ki je s strelom z zunanjim delom presenetil vratarja.

V drugem polčasu se je nadaljevala prevlada belo-plavih, ki so prišli do svojih priložnosti, vendar po napačnem posredovanju radgonske ekipe ob kotu domačinov, so le ti zmanjšali prednost. Radgonska ekipa se je zbrala in hitro ponovno zadela, po lepi podaji v prostor Denisa Senekoviča je vratarja premagal Kristjan Kolarič. Gre seveda za pomembno zmago, ki potrjuje dobro formo Radgončanov pred derbijem proti NK Slatina, ki bo v soboto, 15.10. ob 15.00 uri na Tratah. Po drugi strani je radenska Slatina, po porazu v Ižakovcih (3:4), ter remiju (1:1) proti Goričanki v Radencih, pristala na 3. mestu in ima pet točk zaostanka za ŠNK Radgona.

Bistveno slabše gre ekipi Radgona B, ki nastopa v II. MNZ Murska Sobota, in je tudi po osmem krogu s samo eno točko na začelju lestvice. Tokrat je druga ekipa Radgone doma izgubila proti Lipi (2:3), nato pa še na lokalnem derbiju v Apačah (0:2). Z zmago proti Radgoni pa se je ekipa Apač prebila na 3. mesto.

V osmem krogu so bili uspešni tudi mladinci Radgone, ki so v Rakičanu premagali domače vrstnike 3:2, Pred tem pa so radgonski mladinci doma le remizirali proti gostom iz Grada na Goričkem (0:0), tako da se s petimi zmagami, enim remijem ter dvema porazoma, nahajajo na 4. mestu.


Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29