DOSOR-jevci s projektom »Igrajmo se skupaj«

V Gederovcih še projekt »Teden kulturne dediščine«

Filip Matko Ficko, torek, 11. oktober 2016 ob 18:36
Igrajmo se skupaj

Igrajmo se skupaj

Prvi sredo v oktobru, v Tednu otroka 2016, je skupina osmih DOSOR-jevcev, Doma starejših občanov Radenci, opravila medgeneracijsko srečanje z najmlajšimi enote vrtca pri Osnovni šoli Mala Nedelja. Šlo je za nadaljevanje projekta pod naslovom »Igrajmo se skupaj«, kajti DOSOR-jevci so s podobnimi obiski že bili v domačem vrtcu »Radenski mehurčki« v Radencih in na Tišini, v vrtcu »Plavček« pri Osnovni šoli Tišina.

Pod vodstvom delovne terapevtke Vesne Razboršek v DOSOR-ju in njenih spremljevalk (Andreja Lenartič in Zdenka Fašalek) so stanovalke in stanovalci že v naprej pripravili lutke iz cunj, otroci v vrtcu pa so tem lutkam narisali obraze, jim naredili frizure ter jih oblekli v različna oblačila za različne priložnosti. Zanimivo pri tem je, da so fantje svoje lutke oblekli v športna oblačila ter jim naredili prave fantovske frizure in se razveselili svojih nogometašic iz cunj.

So pa DOSOR-jevi najmlajšim pomagali tudi pri izdelovanju ladjic in vetrnic iz papirja, se z njimi igrali izštevanke ( »An ban pet podgan...«, »Palček skakalček na veji sedi...«, »Enci benci na kamenci...« itd), prikazali pa so jim tudi svojo vožnjo s skirojem, ki so mu nekoč rekli »poganjavček«, kot tudi z doma izdelanim lesenim avtomobilčkom. Ti dve igrači sta izdelala stanovalca DOSOR-ja, Jože Urankar in Smiljan Homec, ki pri otrocih vzbudita posebno zanimanje, z velikim veseljem pa si otroci dokončane lutke in papirne vetrnice po srečanju odnesejo domov. Ni pa manjkalo niti darilo vzgojiteljic DOSOR-jevcem, ki jim ga je izročila vodja vrtca, diplomirana vzgojiteljica Ksenija Kolar.

Že dva dni pozneje, 7. oktobra, pa je deseterica DOSOR-jevcev bila udeležena na zaključku projekta »Teden kulturne dediščine« v Gederovcih. V tamkajšnji podružnični osnovni šoli so Vesna Razboršek in njena sodelavca (Andreja Čuk Singhateh in Blaž Himelrajh) s sedmerico stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja najmlajšim in njihovim učiteljicam in učiteljem ter staršem predstavili vsebino svojega projekta »Igrajmo se skupaj« (punčke iz cunj, vetrnice, skiro-poganjavček in leseni avtomobilček) na posebni stojnici, ki je privabila tudi številne starše in ostale obiskovalce. Ob stojnici so DOSOR-jevce obiskali tudi fantje glasbene skupine »Vinski bratje« ter glasbeno-pevska skupina »Mörski godci«, prejeli pa so tudi darilo vzgojiteljic Marije Peček in Marine Čerpnjak.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje