Sončni žarki ob četrtkovi akciji »Drobtinica«

Prostovoljci RKS ob stojnicah tudi v petkovem rosenju

Filip Matko Ficko, petek, 14. oktober 2016 ob 15:35
Medgeneracijsko prostovoljstvo RKS, foto: Katja Makovec

Medgeneracijsko prostovoljstvo RKS, foto: Katja Makovec

Sončni žarki, ki so v četrtek, 13. oktobra zjutraj, predirali meglo, so napovedali prelep sončen dan. In v tem sončnem dnevu so dopoldne med 7.30 in 12. uro bile razpostavljene posebne stojnice Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Gornja Radgona v Apačah, pri Svetem Juriju in v Radencih. Ob naštetih stojnicah so sodelovali prostovoljke in prostovoljci posameznih krajevnih organizacij Rdečega križa ter učenke in učenci tamkajšnjih osnovnih šol. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena za zdravo in redno prehrano šoloobveznih otrok.

Tovrstna aktivnost se pripravi vsako leto v čast Svetovnega dneva hrane, 16. oktobra. Rdeči križ Slovenije že 16. leto zapored sodeluje v tej mednarodni kampanji »Drobtinica«, Območno združenje RKS v Gornji Radgoni pa od leta 2003 dalje. Cilj akcije »Drobtinica« je zbiranje prostovoljnih prispevkov, ki bodo namenjeni izključno plačilu toplih obrokov za socialno ogrožene šoloobvezne otroke v okoljih, kjer kampanja poteka. »Drobtinica« je namenjena tudi ozaveščanju širše javnosti glede vse bolj pereče problematike nezadostne in/ali nepravilne prehrane naših najmlajših – osnovnošolcev, ter spodbuja čut za solidarnost s tistimi, ki so se znašli v stiski.

V dopoldanskem času, med 7.30 in 12. uro, so tako bile posebne stojnice akcije »Drobtinica« v četrtek, 13. oktobra, pred Marketom »Mura« v Apačah, pred Marketom »Izvir« v Svetem Juriju ob Ščavnici ter pred Mercatorjem na Radgonski cesti 9/f v Radencih.

A naslednje jutro so sočni žarki le občasno uspeli predreti »nadležne« oblake, iz katerih je ponekod občasno tudi rosilo. Vendar so v  Gornji Radgoni postavili kar dve stojnici akcije »Drobtinica« in sicer pred Marketom na Trgu svobode ter pred Tuš-evim Supermarketom ob Ljutomerski cesti 10.


Več v Kultura in izobraževanje