Klub zdravljenih alkoholikov Ljutomer v Dolini Winettu

Skupina deluje v tovariškem vzdušju, kjer člani sklepajo nove prijateljske vezi in so motivirani za zdrav način življenja

Prlekija-on.net, sreda, 19. oktober 2016 ob 13:32
Klub zdravljenih alkoholikov Ljutomer na izletu

Klub zdravljenih alkoholikov Ljutomer na izletu

Klub zdravljenih alkoholikov v prostorih Zdravstvenega doma Ljutomer deluje že 37 let. Skupina deluje v tovariškem vzdušju, kjer člani sklepamo nove prijateljske vezi, smo motivirani za zdrav način življenja in se učimo prepoznati znake in situacije, ki bi lahko vodile v recidiv.

Želja, da si spet organiziramo izlet je »obrodila sadove«. V petek 07.10.2016 smo se odpravili v Dolino Winettu. Pot do tja nas je peljala skozi naselje Ptujska Gora, kjer smo si ogledali znamenito in veličastno gotsko cerkev, ki leži na vrhu 352 metrov visokega griča, leta 2010 pa je bila proglašena za baziliko Marije Zavetnice.

Pričakal nas je pater iz minoritskih vrst, ki skrbijo za ta biser gotike. Predstavil nam je notranjost bazilike in nam predvajal film o ljudskem izročilu nastanka cerkve. O njenem nastanku pa nedvomno največ pove govorica arhitekture in umetnosti.

Z lepimi vtisi smo nadaljevali pot do naše destinacije – Doline Winettu. V sproščenem vzdušju smo poprijeli za ribiške palice in si v njihovem ribniku nalovili postrvi za naše kosilo. Nekateri izmed nas so se izkazali za »skrite talente« v ribolovu, saj so njihova vedra bila kmalu polna.

Ob vrnitvi smo se ustavili na Stari Gori, kjer smo si ogledali etnološki muzej kmečkega in obrtniškega orodja, ki šteje že preko 1000 kosov, nasproti njega čudovito cerkev Svetega duha in zadnji delujoči mlin na veter v Sloveniji.

Ob smehu in hudomušnih dogodivščinah smo preživeli lep, predvsem pa nepozaben dan.

Ob tej priliki se želimo zahvaliti našim sponzorjem, ki so nam z donatorskim prispevkom pomagali pri organizaciji izleta.
Hvala vam, da podpirate naša prizadevanja, da se člani kluba družimo tudi izven skupinske dejavnosti, kar je izredno pomemben dejavnik na poti naše rehabilitacije.

KLUB ZDRAVLJENIH ALKOHOLIKOV LJUTOMER S TERAPEVTKO DANIJELO KUTNJAK, dipl.m.s.

DONATORJI:
Murales, Pomurske lekarne, Šantl d.o.o, Mlin Babič, Kolmanič Suzana, Mulec d.o.o., Novak A., Vinkovič Beno, Rožmarin Janez, Karba MGE d.o.o.


Več v Družabno