Večstanovanjski objekt bo kmalu vseljiv

Nov stanovanjski objekt ob Supermarketu Mercator v Ljutomeru

Dejan Razlag, četrtek, 3. december 2009 ob 19:512
Nov stanovanjski objekt v Ljutomeru

Nov stanovanjski objekt v Ljutomeru

Nov 20-stanovanjski objekt ob Supermarketu Mercator v Ljutomeru v Ulici Ludvika Bratuše bo vseljiv v januarju 2010. Sprva je bilo predvideno, da bo objekt vseljiv že avgusta letos, tako pa se bodo prvi stanovalci lahko vselili konec meseca januarja, prihodnje leto.

Gradbena dela izvaja podjetje PGP Ljutomer, vrednost projekta pa znaša blizu 1,5 milijona evrov. Občina Ljutomer je za zemljišče, katerega lastnik je bila in na katerem sedaj stoji objekt, dobila stanovanjske površine v velikosti 80 kvadratnih metrov, tri stanovanja po ugodni ceni bo odkupil Javni stanovanjski sklad občine Ljutomer, PGP Ljutomer pa je z izgradnjo objekta pridobil nova stanovanja za trg. Nekaj stanovanj je še na voljo.

Izgradnja komunalne infrastrukture in dovozne poti do stanovanjske cone in objekta se bo pričela prihodnje leto. Sicer pa bodo v omenjeni coni stali še trije objekti. Prvega naj bi začeli graditi že prihodnje leto, kjer naj bi bila namenska, oskrbovana stanovanja za upokojence ter druge starejše osebe.


Več v Gospodarstvo