2. Razstava slovenskih jaslic v Veržeju

Razstava je odprta od petka, 4. decembra 2009 do četrtka, 7. januarja 2010

Dejan Razlag, petek, 4. december 2009 ob 14:24
Jaslice

Jaslice

V petek 4. decembra je potekala otvoritev 2. Razstave slovenskih jaslic v Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum v Veržeju. Razstavo letos organizira Društvo ljubiteljev jaslic Slovenije, Zavod Marianum Veržej - Center DUO, Turistično društvo Banovci in Občina Veržej. Jasličarji so letos na ogled postavili preko 50 unikatnih jaslic iz različnih materialov.

Navzoče so na otvoritvi pozdravili Mirko Rakovnik - ravnatelj Marijanišča Veržej, Slavko Petovar - župan občine Veržej, Janez Krnc - vodja centra DUO Veržej ter dr. Marjan Turnšek - škof ordinarij, ki je jaslice tudi blagoslovil.

Razstava jaslic je letos del projekta Božična Prlekija, zato jaslice odražajo kulturno dediščino prekmursko-prleškega okolja, na ogled pa je od petka, 4. decembra 2009 do četrtka, 7. januarja 2010, med 8. in 12. uro, ter med 15. in 17. uro. Za organizirane skupine je ogled možen po dogovoru.

Letos so ponovno razpisali natečaj za izdelavo jaslic za vrtce in šole severovzhodne Slovenije, kjer so nagradili jaslice, ki so najbolje uprizarjale prekmursko-prleško okolje.
Nagrade so tako dobili:
  1. OŠ Kobilje
  2. Vrtec Veržej
  3. Vrtec Križevci pri Ljutomeru
  4. OŠ Cvetka Golarja Ljutomer


Več v Kultura in izobraževanje