Jesenska comprnija v Bogojini

Tekmovanje v kuhanju jesenske enolončnice

Jože Žerdin, petek, 28. oktober 2016 ob 08:04
Kuhanje jesenske enolončnice

Kuhanje jesenske enolončnice

Približuje se noč čarovnic in folklorna skupina Jožef Košič, ki deluje znotraj Kulturnega društva Bogojina je v soboto, 23. oktobra na dvorišču pri Kulturnem domu v Bogojini pripravila prvo tekmovanje v kuhanju enolončnice z naslovom »Jesenska comprnija v Bogojini«. Lep sončen dan je v Bogojino privabil številne ekipe in obiskovalce, ki so uživali ob kulinaričnem dogodku, kajti dogodek je bil uvod v letošnjo noč čarovnic.

Skoraj vse tekmovalne ekipe so se oblekle v različna oblačila v znamenju comprnic, kar je dalo težo kulinaričnemu dogodku. Pri kuhanju enolončnice so si ekipe za tekmovanje pripravile kar same različne jesenske pridelke, ki so jih kuhale v comprniškem kotličku. Tudi prostor in delovne mize so si ekipe lepo uredile in aranžirale ter obiskovalcem ponujale domače dobrote. Vsaka ekipa je kuhala svojo enolončnico in po dobrih dveh urah kuhanja so ekipe skuhano enolončnico oddale komisiji.

Na jesenskem kotlu je sodelovalo pet ekip v pripravi jesenske enolončnice. Vsaka enolončnica je bila posebna v okusu, izgledu, ocenjevala se je tudi dekoracija, čistoča ter urejenost delovnega mesta. Ocenjevanje jedi je bila kar javno na dvorišču pred tekmovalci in obiskovalci. Komisija je bila v sestavi predsednik Drago Mesarič, ki je letos zmagal na kuhanju bograča v Lendavi, člana pa Štefan Horvat in Matija Pivar. Potem, ko je bilo ocenjevanje enolončnice končano so obiskovalci skuhane jedi tudi poskusili.

Po oceni komisije je zmagala in najboljšo jesensko enolončnico skuhala ekipa Športnega društva Bogojina, sledijo Jesenske bibe osnovne šole Bogojina, Pevsko društvo Selo, Selenca Ivanci in Folklorna skupina Bogojina. Na odprtem odru se je predstavila skupina Tandem. Ob tej priložnosti so še pripravili Ringišpil, družabne igre kjer so sodelovale štiri ekipe. Zmagala je ekipa Selenca Ivanci, drugo mesto je pripadlo Folklorni skupini Bogojina, tretje mesto Pevskemu društvo Selo in četrto mesto Jesenski nagajivčki Osnovne šole Bogojina.


Več v Družabno