Na petem dnevu odprtih vrat ZD Ljutomer v uporabo predali novo urgentno vozilo

165 tisoč evrov vredno vozilo je opremljeno z najsodobnejšo opremo

Prlekija-on.net, petek, 28. oktober 2016 ob 18:44
5. dan odprtih vrat ZD Ljutomer

5. dan odprtih vrat ZD Ljutomer

V petek, 28. oktobra, je Zdravstveni dom Ljutomer pripravil peti dan odprtih vrat, kjer so uradno svojemu namenu predali novo urgentno vozilo.

V uvodu so vse zbrane pozdravili v.d. direktorja ZD Ljutomer, Đorđe Šiškin, podžupan Občine Ljutomer, Boro Zemljak, župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič in direktorica Regije Slovenija in ključnega trga Slovenija Krka d.d., Mojca Prah Klemenčič, ki je spregovorila v imenu vseh donatorjev nakupa vozila, Krka pa je pri tem prispevala največji delež. Na prireditvi je bil prisoten tudi Jože Colarič, predsednik uprave in generalni direktor podjetja Krka d.d.

Ob tej priložnosti so vsem donatorjem podelili pohvale, nakar sta Šiškin in Prah Klemenčičeva slavnostno prerezala trak na novem urgentnem vozilu ter ga tako tudi uradno predala svojemu namenu.

Sledil je ogled 165 tisoč evrov vrednega vozila, ki je opremljeno z najsodobnejšo opremo ter pogostitev vseh zbranih. Ob tem so v ZD ponujali tudi različne brezplačne storitve, pred domom pa so na stojnicah ponudniki ponujali razne izdelke. V kulturnem programu sta pesmi recitirali dijakinji Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, pevski zbor ZD Ljutomer pa je zapel dve pesmi.

V zadnjem letu tudi druge pridobitve
Poleg novega urgentnega vozila v ZD Ljutomer, je v preteklem letu med drugim bilo nabavljeno nekaj nove opreme za kakovostno izvajanje zdravstvenih storitev za paciente, ki je bila dotrajana, v celoti so opremili fizikalno terapijo, splošne ambulante, prenovili otroško šolski oddelek in opremili kardiološki kabinet, ki razpolaga tudi z bolj kompleksnimi diagnostičnimi aparaturami. V kliničnem laboratoriju je bil nabavljen nov hematološki analizator, poseben poudarek pa so dali na razvoj nujne medicinske pomoči in prevoz bolnikov. Nabavili so tudi urgentni ultrazvok, razširili paleto preiskav, ki jih lahko opravljajo na urgenci, ob pacientu. To je bilo sicer izvedeno še pod prejšnjim vodstvom saj je Šiškin to sredo iz strani sveta zavoda bil izbran za direktorja, kar pa morajo potrditi še Občinski sveti občin Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje.


Več v Kultura in izobraževanje