Prvoligaši nadaljujejo ligaško DP

Mitja Horvat se vrača v Puconce

Prlekija-on.net, sobota, 29. oktober 2016 ob 11:45
Nekdanji najboljši igralec Keme Mitja Horvat, se s Korošci vrača v Puconce

Nekdanji najboljši igralec Keme Mitja Horvat, se s Korošci vrača v Puconce

Medtem ko bo najboljša ženska slovenska namiznoteniška reprezentanca v torek, 1. novembra, na Otočcu odigrala kvalifikacijsko tekmo za EP 2017, proti odličnim Nemkam, bo ta konec tedna na sporedu redni 4. krog tekmovanja v obeh prvih namiznoteniških ligah. V I. moški SNTL bo še posebej zanimivo na prekmursko – koroškem spopadu, kjer bo v Puconcih, za goste z Raven na Koroškem nastopil dolga leta najboljši igralec domače Keme in slovenski reprezentant Mitja Horvat. Kljub temu so Prekmurci favoriti za novo zmago, toda če Horvat morebiti osvoji vse tri točke, potem niti Korošci niso brez možnosti, kajti tudi Petrovčič in Jamšek lahko osvojita kakšno točko. Zato bodo ljubitelji bele žogice v Puconcih in okolici gotovo uživali. Nekaj kilometrov stran, v Murski Soboti, so tudi v prednosti gostitelji, kajti ekipa Kajuh Slovana, ki v tem prvenstvu še ni osvojila niti ene točke, ne bi smela resneje ogroziti Tomaža Roudija in soigralcev.

Dokaj zanimivo bo tokrat tudi v Izoli, kjer pa so izraziti favoriti gostje iz Maribora. Štajerski „železničarji“ v tej sezoni ne poznajo poraza in bržkone bi morali slaviti tudi v dvorani Arrigonija, čeprav tudi domači igralci lahko odščipnejo kakšno točko. To še posebej velja za mladega Erika Paulina, ki pogosto premaga tudi izkušenejše slovenske igralce. Po svoje bo zanimiv tudi prvi letošnji ljubljanski spopad, kajti končno bo ena ekipa iz prestolnice zanesljivo osvojila prvi točki v tem prvenstvu. In dokler je v minulih sezonah močnejša bila ekipa Ilirije, je sedaj v prednosti Olimpija. Aktualna prvakinja Krka je svojo tekmo 4. kroga odigrala že sinoči proti Mengšu.

Med dekleti se obetata dva zanimivi tekmi ter dve takšni, kjer je že v naprej znan zmagovalec. To še posebej velja za dvoboj aktualnih državnih prvakinj s Koroške in gostij iz Vrtojbe, ki bo na Muti. Sestri Zala in Nika Veronik ter Vesna Rojko, so premočne za naše prvenstvo in zato je težko pričakovati, da bodo Korošice tudi proti dekletom z Goriškega izgubile kakšno točko. Podobno ekipa Kajuh Slovana ne bi smela imeti večjih težav na gostovanju pri Jesenicah. Bolj dramatičen dvoboj lahko pričakujemo v Izoli, kjer pri vodilni ekipi Arrigonija gostuje solidna ekipa iz Logatca na čelu s prerojeno Katjo Gutnik. Kljub vsemu so mlade gostiteljice v prednosti in vse razen njihove zmage bi veljalo za presenečanje. V Puconcih, kjer gostujejo Ptujčanke, so favoritinje gostiteljice, ki pa nekoliko slabše igrajo pred domačimi navijači. Morebiti bo tokrat drugače, čeprav je več kot jasno, da je tudi Ptujčanka Katja Krajnc v dobri formi in lahko osvoji vse tri točkke.

Pari 4. kroga v I. SNTL, moški (sobota, 29.10. ob 17,00): Olimpija – Ilirija, Arrigoni Izola – ŽNTK Maribor, Kema Puconci – Fužinar Interdiskont, Sobota – Kajuh Slovan, (že odigrano, četrtek, 27.10. ob 18,00): Krka – Mengeš.

Pari 4. kroga v I. SNTL, ženske (sobota, 29.10. ob 17,00): Arrigoni Izola – Logatec, Kema Puconci – Ptuj, Muta – Mahle Letrika, sreda, 2.11. ob 18,00: Jesenice – Kajuh Slovan, prosta je Vesna Zalog.


Več v Šport