Dvorec Rakičan v srednjeveškem in čarovniškem vzdušju

Dvorec Rakičan je ponovno v znamenju najboljše čarovniške zabave, ki letos poteka dva dni

Prlekija-on.net, nedelja, 30. oktober 2016 ob 18:52
Ples - noč čarovnic 2016

Ples - noč čarovnic 2016

Dvorec Rakičan je ta konec tedna ponovno v znamenju najboljše čarovniške zabave. Srednjeveški in čarovniški program, odlična animacija za otroke in odrasle, prekmurska kulinarika ter bogat glasbeni program, vse to je letos ponovno ponudila prireditev Ples - noč čarovnic.

Že v petek zvečer so na prizorišču nastopili Vlado Kreslin in Mali bogovi, Siddharta, Trifrtalenadesejt in Weekend band, v soboto pa se je program pričel že ob 12. uri, s prekmursko kulinariko, kulturno-etnološkimi vsebinami, srednjeveškim in čarovniškim programom ter odlično animacijo za otroke in odrasle. Na dveh velikih odrih so v soboto obiskovalce zabavali še Gadi, Mejaši, Alya z bandom, BQL, D`Kwaschen Retashy, Weekend band in Mišo Kontrec.

V dvorcu Rakičan so pripravili znameniti in edinstven čarovniški proces z velikim kresom, več srednjeveških in čarovniških predstav, čarovniške delavnice za otroke, poslikave obrazov, delavnica lepopisja, prikaz življenja v srednjem veku, viteške boje, številne plesne točke v izvedbi plesne šole Zeko in veliko več. Tudi letos so ponujali »čarovniški polet z dvorca«, t.i. zip-line spust, s katerim so lahko obiskovalci poleteli z dvorca kot prave čarovnice in čarovniki.

Za organizacijo in nemoten potek zahtevnega projekta skrbi RIS Dvorec Rakičan, ki tesno sodeluje z društvi, ki so prireditev še dodatno popestrila.

V ponedeljek še »Čarobni okusi Pomurja«
Po zaključku sedaj že tradicionalne prireditve Ples-noč čarovnic 2016 v ponedeljek, 31. oktobra, med 11.00 in 18.00 uro v dvorcu Rakičan pripravljajo še kulturno-kulinarično doživetje v okviru festivala »Čarobni okusi Pomurja«, ki bo ponujal druženje ob odlični kulinariki in glasbi v edinstvenem grajskem ambientu Dvorca Rakičan. Moto festivala je "tradicionalno v kombinaciji s sodobnim". Vaše brbončice bodo razvajali ponudniki lokalne kulinarike, za ustrezno glasbeno spremljavo pa bodo poskrbeli odlični domači glasbeni izvajalci, Prašnati ter Müvi: Dorina in Tjaša.

V spodnjem videu in fotografijah je nakaj nedeljskega dnevnega dogajanja z atraktivnim srednjeveškim programom v izvedbi skupine Gašperja Lambergarja z Gorenjske in Društva Baron z Dravskega polja.


Več v Družabno