Prva kulinarična prireditev Čarobni okusi Pomurja

Kulinarični pridih s sodobno kulinariko

Jože Žerdin, sreda, 2. november 2016 ob 18:46
Čarobni okusi Pomurja

Čarobni okusi Pomurja

Na dvorišču dvorca Rakičan pri Murski Soboti je v organizaciji Dvorca Rakičan potekala prva kulinarična prireditev z naslovom »Čarobni okusi Pomurja«. Sam dogodek je bil obarvan na kulinarični in kulturni plati, saj je ta dan (v ponedeljek, 31. oktobra) po prireditvi Ples - noč čarovnic v dvorcu Rakičan ob lepem sončnem vremenu privabil številne obiskovalce od blizu in daleč, predvsem z namenom, da spoznajo in okusijo kulinariko, vina in kulturo Prekmurja in Prlekije.

Namen kulinarične prireditve Čarobni okusi Pomurju bo na dvorišču gradu v Rakičan v prihodnjem letu stalnica, da pomurski gostinci pokažejo svojo kreativnost na kulinaričnem področju v kombinaciji s sodobnimi jedmi Pomurja. Tokrat so na prvi ćarobni prireditvi okusi Pomurja med drugim na stojnicah predstavili svojo kulinariko kuharji gostilne Zorko Boreci, gostilne Gorica Bučečovci, gostilna Lovski dom Lendava, Terme 3000 Moravske Toplice, Hotel Diana Murska Sobota, studio Rima, kavarna Dvorec Rakičan, restavracija Sport.s in pivovarna Stara Hruška Ropoča.

Obiskovalci so lahko poskusili različne kulinarične specialitete Prekmurja in Prlekije, ki so se pripravljale kar pred obiskovalci. Dogodek je bil povezan tudi s kulturnim program v katerem so se na odru predstavili člani folklornih skupin Turističnega društva Cven, Marko Beltinci, KTD Tešanovci, zaigrali so člani ansambla Prašnati, nastop duet Müve (Dorina in Tjaša), ki so staro prekmursko – prleško glasbo izvedli na moderen sodoben način. Čarobni okusi Pomurja so bili letos predstavljeni na nekoliko drugačen način, a vse s pridihom preteklosti in sedanjosti. Tukaj se je prepletala kulinarična zgodba o pomurski pokrajini, ki nosi s seboj veliko dobrega v povezavi s tradicijo. To je zgodba, katero mora Pomurje v prihodnje »posnemati« po severnih državah Evrope, kjer je taka ponudba kulinarike že utečena, a v deželi ob Muri je še v povojih.


Več v Družabno