Hotel Grozd ima novega lastnika

Podjetje Gea Nova bo za hotel z 38 sobami odštelo 570 tisoč evrov

Prlekija-on.net, sobota, 5. november 2016 ob 20:11
Hotel Grozd

Hotel Grozd

Hotel Grozd, ki v Mali Nedelji stoji od leta 2009, se je prodajal v stečajnem postopku podjetja HGT Damor, ki je šlo v stečaj leta 2011. V oktobru je potekalo nezavezujoče zbiranje ponudb za hotel, svojo ponudbo pa je oddalo sedem interesentov, ki so neposrednih pogajanjih s stečajnim upraviteljem lahko zvišali svojo ponudbo za najmanjši znesek 10 tisoč evrov. Najvišjo ponujeno ceno interesentov za nakup, ki je znašala 560 tisoč evrov, je kot edini izmed interesentov zvišalo podjetje Gea Nova, ki bo tako za hotel z 38 sobami odštelo 570 tisoč evrov.

Kupec mora sedaj za zagotovitev posla plačati varščino, po podpisu pogodbe pa ima 90 dni časa, da poravna kupnino.

Hotel ni nikoli prav zaživel
Hotel v Mali Nedelji, se je odprl avgusta 2009, takrat pod imenom Hotel aMord. Investicije se je lotil Zvonko Mord, samostojni podjetnik iz Noršincev pri Ljutomeru, ki je leta 2003 v Mali Nedelji od Trgovskega podjetja Vesna kupil objekt, v katerem so bili dnevni bar, trgovina, večje skladišče ter zdravstvena postaja z zobno ordinacijo in ambulanto. V začetku leta 2008 se je Mord lotil obsežnejše investicije, po letu in pol pa je v neposredni bližini osnovne šole Mala Nedelja zrasel hotel s tremi zvezdicami, poimenovan aMord. Vrednost celotne investicije je znašala 2,5 milijona evrov, za 1,6 milijona evrov je Mord najel kredit, drugo pa je dodal lastna sredstva.

Hotel se je pozneje preimenoval v Hotel Grozd in aprila leta 2011, ko je podjetje HGT Damor šlo v stečaj, zaprl svoja vrata. Zaprtje hotela takrat ni pomenilo posebnega siromašenja turistične ponudbe, saj je hotel bil ves čas bolj ali manj prazen. Poskusi prodaje so bili v preteklosti neuspešni, zato se je v zgradbi oddajalo v najem posamezne prostore (bife, trgovino, kuhinjo in restavracijo). V letu 2013 je bila podpisana najemna pogodba za celoten objekt, katere edina posledica je bila izgon še zadnje najemnice bifeja, ki je posloval dobro. Do odprtja hotela pa takrat sploh ni prišlo, saj je bila zaradi nespoštovanja določil pogodbe s strani najemnika, najemna pogodba razveljavljena.

Pred petimi leti je ocenjena tržna vrednost hotela znašala 3 milijone evrov, še lani pa se je hotel prodajal po izklicni ceni 2,3 milijona evrov.


Več v Gospodarstvo