Trinajstič so raztegnili meh

Trinajst harmonikarjev na 13. srečanju v Spodnjih Ivanjcih

Prlekija-on.net, nedelja, 6. november 2016 ob 09:50
13. srečanje harmonikarjev v Spodnjih Ivanjcih

13. srečanje harmonikarjev v Spodnjih Ivanjcih

Ob začetku letošnjih "Martinovih slovesnosti", ko se mošt tudi uradno spremeni v vino, je v gostišču Šenekar v Spodnjih Ivanjcih, v organizaciji domačega kulturno-športnega društva, potekalo 13. srečanje harmonikarjev, ki se ga je udeležilo 13 harmonikarjev in skupin. Na srečanja, ki je pred trinajstimi leti bilo prvič organizirano na pobudo Silve Šenekar in Roberta Majeriča, se je vsak harmonikar ali skupina predstavil s po dvema skladbama. Na prireditvi, katero je v zabavnem in duhovitem slogu vodila mlada Anja Elbl, je prisotne pozdravil predsednik Kulturno športnega društva Spodnji Ivanjci, Ivan Šenekar, ki je skupaj s tajnico društva Mojco Kocbek, udeležencem podeljeval priznanja in praktične nagrade.

Šenekar je predvsem izrazil zadovoljstvo, da se je ta prireditev toliko let obdržala, prav tako je vesel, da so se na povabilo odzvali mlajši pa tudi starejši harmonikarji. Ker srečanje nima tekmovalnega značaja, je obiskovalcem zaželel obilo užitkov ob spremljanju njihovih nastopov. Hkrati je izrazil zadovoljstvo, da njihovo društvo skrbi za prihodnost domačega glasbenega inštrumenta, brez katerega praktično ni kulturno-zgodovinske dediščine slovenskega naroda. Torej, da na tak način skrbijo za ohranjanje ljudske glasbe in dediščine. Nastope je spremljalo veliko število obiskovalcev in gostov, saj so mnogi, ki so se udeležili "upokojenskega martinovanja", ki je potekalo pred tem v istem prostoru, ostali v dvorani in uživali ob tej prijetni glasbeni prireditvi.

Letos so sodelovali harmonikarji vse od šestih pa do skoraj 60 leta starosti, in sicer: Alex Toplak iz Benedikta, Zlatko Nemec iz Vidma pri Ptuju, Sandra Fišer iz Spodnje Rečice, Ivan Fleisinger iz Spodnjih Ivanjcev, Žiga Bračič iz Ivanjševcev, Eva Tompa iz Rihtarovcev, David Ješovnik iz Gornjih Ivanjcev, Miran Vogrinec (slep) iz Zgornjega Partinja, Bine Domanjko iz Kraljevcev, Dejan Toplak iz Benedikta, Rene Cimerman iz Rihtarovcev, Tina Krajnc iz Rihtarovcev in Robert Majerič iz Spodnjih Ivanjcev. Vsi udeleženci, ki so obljubili, da pridejo tudi prihodnje leto, so z igranjem ljudskih pesmi, navdušili množico obiskovalcev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno