Igralci ekipe TOP-GUN še vedno neporaženi v Champions ligi

Še vedno so neporaženi s petimi zmagami v petih tekmah in so čisto blizu uvrstitve med osem najboljših ekip v Evropi in na zaključno tekmovanje na EP v Italiji

Prlekija-on.net, nedelja, 6. november 2016 ob 10:28
Pikado

Pikado

V Podčetrtku se je 21. in 22. oktobra odvijal Evropski EDU rang turnir v pikadu. To je za evropskim prvenstvom drugo največje tekmovanje v Evropi. Organizirala ga je Pikado Zveza Slovenije s pomočjo ŠD Strelec Grlava.

Na tekmovanju je v dveh dneh v Champions ligi in na ostalih osmih turnirjih nastopilo skupno več kot 450 tekmovalcev iz cele Evrope. Odlične rezultate so dosegli za Slovenijo igralci ekip TOP-GUN (ŠD Strelec Grlava). V Champions ligi v B skupini (igra se v štirih skupinah) so še vedno neporaženi s petimi zmagami v petih tekmah in so čisto blizu uvrstitve med osem najboljših ekip v Evropi in na zaključno tekmovanje na EP v Italiji, ki bo od 10. do 16. junija 2017 v Caorle.

Na EDU RANG TURNIRJU, pa je Aleš Zadravec iz TOP-GUN dosegel tretje mesto med 147 tekmovalci, Zdenka Blatnik pa peto mesto med tekmovalkami. V DYP pa je Marjan Šket, ki nastopa v ekipi TOP-GUN v CHAMPIONS LIGI osvojil drugo mesto.

Ekipe TOP-GUN v mesecu marcu potujejo na zadnji Evropski EDU rang turnir na Portugalsko v Porto od 10. do 11. marca 2017.

"Vsi rezultati ekip TOP-GUN so plod načrtnega dela vse od vzgoje mladine, pa do članov, kjer imamo dokaj dobro bazo, da na največja tekmovanja lahko pošiljamo najboljše tekmovalce. Vedno pa je velik problem denar, saj sami moramo veliko plačati, saj sredstva, ki jih dobimo z razpisov Občine Ljutomer ne moremo uporabljati za tovrstna tekmovanja, saj ne pokrijemo niti osnovnih stroškov mladinskih in članskih selekcij s trenerji in potovanji na nastopih v državnih tekmovanjih. Se pa zavedamo, da brez teh sredstev, ne bi mogli nikakor shajati in tekmovati na tako visokem nivoju.
V pomoč so nam seveda tudi sponzorji, katerim se vsem zelo lepo zahvaljujemo, da nam pomagajo pri izvajanju naših programov.
V ŠD Strelec pa smo pričeli tudi s pripravami na 20 let našega uspešnega delovanja, ki ga bomo obeležili v letu 2017. Igralci in vodstvo društva se trudimo, da bi z dobrimi rezultati polepšali proslavo in praznovanje te lepe obletnice. Smernice in začetki tekmovanj so zelo vzpodbudni in vsi skupaj smo v velikem pričakovanju na zaključek državnih tekmovanj, ki bo v aprilu v Zdravilišču Radenci in pozneje še na EP v Caorle Italija v mesecu juniju.
Želimo si nas, Občino Ljutomer in Slovenijo odlično predstavljati na teh tekmovanjih," je ob tem povedal Jože Grantaša iz ŠD Strelec in predsednik PiZS.


Več v Šport