Društvo Komenda Hierusalem vabi na dobrodelni koncert za Žana

Koncert bo 26. novembra 2016 ob 19. uri v Športni dvorani OŠ Ormož, nastopili pa bodo Moški pevski zbor Dobrava, Ivan Švajgl z Mineo, Vladka Mori, Tadej Vesenjak in Nika Zorjan

Prlekija-on.net, nedelja, 6. november 2016 ob 12:01
Koncert bo 26. novembra 2016 ob 19. uri v Športni dvorani OŠ Ormož

Koncert bo 26. novembra 2016 ob 19. uri v Športni dvorani OŠ Ormož

Žan Petek je 16-letni fant, njegovo življenje in življenje njegove družine pa je že od rojstva zaznamovano s cerebralno paralizo. Zanj skrbijo mama Martina, oče Boštjan, sestra Eva in po svojih močeh občasno tudi babica.

Žan ne hodi, zaradi osnovne bolezni trpi tudi za mišično distrofijo, kar pomeni, da ima močno zakrčenost mišic. Pomoč potrebuje pri vseh življenjskih aktivnostih: ne more sam jesti, ne more se umiti, obleči, potrebno ga je previjati, dvigovati za vsak transfer na voziček in z njega ... Žan ne govori. S svojimi domačini se sporazumeva na povsem svoj način - z raznimi gibi, očesnim kontaktom in posameznimi glasovi.

Življenje s takim otrokom zahteva veliko dela, fizičnih in psihičnih naporov ter osebnega odrekanja. Kljub svoji bolezni je Žan velikokrat nasmejan fant, ki nadvse obožuje gasilce. Obiskuje šolo s prilagojenim programom v zavodu v Dornavi, kjer je deležen raznih ustreznih terapij. Da bi bilo življenje in delo vsaj nekoliko lažje, si družina želi kupiti sinovim potrebam prilagojeno vozilo, česar sami ne bodo zmogli. Kot eno od oblik pomoči zato društvo Komenda Hierusalem organizira za Žana dobrodelni koncert. Verjamemo, da bomo tudi tokrat vsi skupaj dokazali, da nismo brezbrižni in brezčutni za nesrečo drugih, ampak smo še vedno ljudje z velikim srcem.

Društvo Komenda Hierusalem tako vabi na DOBRODELNI KONCERT ZA ŽANA, ki bo 26. novembra 2016 ob 19. uri v Športni dvorani OŠ Ormož.

Nastopili bodo Moški pevski zbor Dobrava, Ivan Švajgl z Mineo, Vladka Mori, Tadej Vesenjak in Nika Zorjan.

Vstopnine ni, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki.

Društvo Komenda Hierusalem je del mednarodne nevladne človekoljubne organizacije OSMTH, priznane s strani Združenih narodov in registrirana v Ženevi v Švici. So sodoben posveten red vitezov Templjarjev. Kot so se vitezi skozi stoletja, v skladu s svojim kodeksom in poslanstvom, borili za ohranjanje moralnih enot in varovali tiste, ki so rabili pomoč, tako tudi danes sledijo tem plemenitim ciljem.

Slovenski vitezi Templjarji delujejo pod mentorstvom italijanskega viteškega reda, vendar so v zadnjih letih s svojim delom močno napredovali na vseh področjih, tako da jih je organizacija OSMTH letos na mednarodnem srečanju v Sofiji  v Bolgariji že priznala kot samostojno nacionalno entiteto, kar je velika čast tako za njihov red kot tudi za našo domovino. Več o tem si lahko preberete na osmth-slovenija.si.

Del njihovega poslanstva je, da skušajo s svojim aktivnim delovanjem vplivati na moralni in etični razvoj družbe ter spodbujati sočutnost in dobrodelnost skozi številne humanitarne akcije. Ena takih je tudi dobrodelni koncert za Žana.

Dobrodelni koncert za Žana


Več v Kultura in izobraževanje