Močan veter odkril streho hiše

Posredovali so gasilci, ki so streho popravili in s strešniki na novo prekrili

Prlekija-on.net, nedelja, 6. november 2016 ob 17:21
Oblaki

Oblaki

V nedeljo, 6. novembra, nekaj po 13. uri, je v Koračicah, v občini Sv. Tomaž, močan veter odkril streho enostanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Koračice, ki so streho na okoli petnajst kvadratnih metrih popravili in s strešniki na novo prekrili.

Ob 19.54 je v naselju Radenski Vrh, v občini Radenci, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Kapela. Za naše kraje je sicer Arso za nedeljo izdal rumeni alarm zaradi vetra, za ponedeljek pa je izdan rumeni alarm zaradi dežja.

Meja sneženja na okoli 500 m nadmorske višine
Ponoči bo oblačno, sprva bodo še pogoste padavine, ponekod tudi nevihte z močnejšimi nalivi. V severovzhodni Sloveniji bo prehodno zapihal severni veter. Proti jutru bodo padavine slabele. V ponedeljek bo oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe. Najvišje temperature bodo od 4 do 8 stopinj C.

V torek bo prevladovalo oblačno vreme, občasno bodo še krajevne padavine. Meja sneženja bo občasno na okoli 500 m nadmorske višine. V sredo in četrtek pa bo suho vreme, še navaja Arso.

V spodnjem videu si lahko ogledate zanimivo nedeljsko "potovanje" oblakov po prleškem nebu.


Več v Narava