Srečanje starejših pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Ob finančni pomoči občine Sv. Jurij ob Ščavnici je srečanje pripravila KO RK Sv. Jurij

Branko Košti, torek, 8. november 2016 ob 08:54
Srečanje starejših pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Srečanje starejših pri Sv. Juriju ob Ščavnici

V soboto, 4. novembra, je v Gostišču Maja na Jamni pri Sv. Juriju ob Ščavnici potekalo tradicionalno, že 35. srečanje  starejših občanov občine Sv. Jurij ob Ščavnici. Kakor vsako leto, je srečanje ob finančni pomoči občine Sv. Jurij ob Ščavnici pripravila Krajevna organizacija Rdečega križa Sv. Jurij ob Ščavnici, ki jo vodi predsednica Cvetka Fila.

V občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ki šteje okrog 3000 prebivalcev, je, po podatkih, ki nam jih je postregla Rozina Kraner, 352 občanov, ki so starejši od 70 let. Srečanja pa se jih je udeležilo 154, med njimi je bila najstarejša Jožefa Belec iz Čakove, ki je stara 96 let in je ta čas najstarejša občanka v občini Sv. Jurij ob Ščavnici. Zanimivo je, da je starih nad devetdeset let 19 žensk in samo en moški. Iz občine je v domovih za ostarele 30 oseb. V KORK-u imajo evidenco, da je 57 takih, ki se zaradi zdravstvenih razlogov ne morejo udeležiti srečanja. Te bodo poverjeniki obiskali na domu. Srečanje, ki je bilo nadvse prisrčno, so organizatorji popestrili s kulturnim programom, katerega je, kakor vsako leto, vodila mag. Polonca Fiala – Novak, ki je, s svojo miselno naravnano spremno besedo, peljala to prisrčno srečanje starejših občanov. Za ozvočenje pa je ob pomoči OŠ poskrbel Tonček Kolbl.

V kulturnem programu so se predstavili učenci OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici. Na »frajtonarici« sta nekaj lepih in znanih melodij zaigrala Eva Trbuc in Nino Krajnc, z recitacijami pa so se predstavili Jure Šoštarič, Anita Košti, Amanda Žabot, Žan Fijavž,  ter Gabrijel Mikl in Tinka Košti. Pod vodstvom Nade Špišič, je zapel tudi Pevski zbor DU Sv. Jurij ob Ščavnici »Jakob Šešerko«. Srečanje so s svojim obiskom počastili župan občine Miroslav Petrovič, župnik Boštjan Ošlaj, ravnatelj šole Marko Kraner in podpredsednica OZ RK Gornja Radgona, zdravnica Lidija Žinkovič dr. medicine. Vsi našteti so navzoče pozdravili in jim zaželeli zdravja ter da bi srečanje preživeli s prijetnimi občutki.

Župan Miroslav Petrovič je povedal, da je vesel, ko lahko pozdravi tako veliko množico tistih, ki so v preteklosti pripevali k razvoju občine. Pohvalil je organizatorje, posebno tiste aktivistke, ki se nesebično razdajajo pri prostovoljnem delu v Rdečem križu. Predsednica KORK-a  Cvetka Fiala je najstarejši udeleženki Jožefi Belec izročila šopek nageljnov in priložnostno darilce, ter ji zaželela trdnega zdravja.

Ob koncu se je voditeljica Polonca zahvalila vsem, ki so pripomogli, da je srečanje potekalo v prijetnem vzdušju, predvsem aktivistkam in občini ter županu, ki finančno podprejo to vsakoletno srečanje. Srečanje je zaključila z besedami: »Spoštovani zbrani, za seboj imate kar nekaj let življenja, prepletenega z lepimi, pa tudi grenkimi trenutki. A vendar ostajate močni in pogumni in prav s tem kljubujete letom. Naj bo tako še na mnoga leta, prepleteno predvsem s trdnim zdravjem in dobro voljo. Imejte se lepo in se prihodnje leto spet srečamo


Več v Družabno