Zahvalna nedelja pri Mali Nedelji

V soboto pred zahvalno nedeljo so kmetije iz župnije Mala Nedelja v cerkev sv. Trojice prinesli kmetijske pridelke, katere so položili pred oltar

Jože Žerdin, torek, 8. november 2016 ob 17:39
Zahvalna nedelja pri Mali Nedelji

Zahvalna nedelja pri Mali Nedelji

Po vseh cerkvah na slovenskem so praznovali zahvalno nedeljo. To je nedelja, ko se verniki zahvaljujejo za svoje kmetijske pridelke za katere so celo leto žrtvovali veliko svojega dela. Tudi v župniji Mala Nedelji v Prlekiji so v nedeljo, 6. novembra obhajali zahvalno nedeljo.

V soboto pred zahvalno nedeljo so kmetije iz župnije Mala Nedelja v cerkev sv. Trojice prinesli kmetijske pridelke, katere so položili pred oltar. Od kmetijskih pridelkov so prinesli na blagoslov krompir, buče, belo repo, koruzo, pšenično klasje, iz vinogradov so prinesli grozdje in vino, prinesli so tudi nekaj povrtnin, čebulo, česen, korenje, ohrovt, iz sadovnjaka pa jabolka in hruške in nekaj vloženega sadja in zelenjave.

Na to nedeljo se je pri maši zbralo veliko vernikov, ki so prišli k zahvalni maši, katero je daroval domači župnik Srečko Fras, ki je te pridelke tudi blagoslovil in poudaril, da se zahvaljujejo naravi in vremenu, da je obrodila veliko plodov.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje