Mladi prevzemajo iniciativo - bodite zraven

Strukturirani dialog v Prlekiji

Prlekija-on.net, sreda, 9. november 2016 ob 08:22
Strukturirani dialog

Strukturirani dialog

Že ta petek, 11.11.2016, od 17:00 ure naprej, se bo na sedežu Mladinskega centra Prlekije-Pokrajinskega centra NVO na Spodnjem Kamenščaku odvijal osrednji letošnji mladinski lokalni dogodek v sklopu strukturiranega dialoga: Informiranje mladih o zanje pomembnih področjih.

Moderator dogodka bo mladinski delavec Drago Vaupotič, sodelovala pa bo kot lokalna odločevalka - mlada občinska svetnica Občine Ljutomer Nina Stegmüller. Na lokalni mladinski konferenci se bodo prisotni pogovarjali o zaposlovanju v povezavi s participacijo in informiranjem mladih-o izkušnjah, izzivih in priložnostih.

Skozi poučno praktično delavnico in druženje s poznejšo pogostitvijo bodo mladi dobili zanimive informacije in izrazili svoje mnenje glede dotičnega področja. Pričakovati je tudi, da bodo sprejeli usmeritve in smernice za nadaljnji "boj" in prizadevanje mlade populacije za izboljšanje njihovih razmer v Prlekiji in državi kot taki. Že 16. novembra bo pa v Ljubljani izveden tovrstni nacionalni dogodek na katerem bo prisostvoval predsednik slovenske vlade. Na tokratni lokalni konferenci bodo mladi tudi izbrali izmed sebe dva svoja predstavnika, ki jih bosta zastopala na tem nacionalnem dogodku.

Delavnica bo potekala v okviru projekta strukturiranega dialoga Za družbene spremembe, ki ga organizira na nacionalnem nivoju Mladinska Mreža MaMa skupaj z Mladinskim svetom Slovenije. Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije. Vsebina delavnice odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih delavnica vsebuje.

Test: Stanko Brunčič
Foto: MaMa


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje