Radgonski in radenski karateisti uspešni

V minulih dneh je potekalo veliko karate turnirjev na katerih so bili zelo uspešno člani Shotokan do karate kluba Radgona in KK Radenci

Prlekija-on.net, sreda, 9. november 2016 ob 09:37
KK Radgona na Reki

KK Radgona na Reki

V minulih "počitniških" dneh je potekalo veliko karate turnirjev, na katerih so sodelovali tudi tekmovalci iz klubov z območja Gornje Radgone. Tako je prvi konec tedna v letošnjem novembru v prestolnici Republike srbske Banjaluki, na sporedu bil veliki mednarodni karate turnir "Energija 2016". In med več kot 1500 tekmovalcev iz Bosne in Hercegovine ter številnih drugih držav, so nastopili trije član Shotokan do karate kluba Radgona, ki so so v močni konkurenci odlično odrezali. Tako je Blaž Klobasa zasedel 2. mesto v kategoriji ml. kadeti, Nejc Sterniša je bil tretji med ml. kadeti ter 5. med kadeti, prav tako je Kristjan Klemenčič zasedel 3. mesto, toda med kadeti.

Ob tem so Kristjan, Nejc in Blaž nastopili tudi v ekipnem delu tekmovanja, ter so osvojili odlično 2. mesto med mlajšimi kadeti.

Nejc dvakrat prvi na Reki
Na Trsatu (Reka) na Hrvaškem je potekal močan mednarodni karate turnir, ki se ga je uspešno udeležil tudi tekmovalec radgonskega karate kluba Nejc Sterniša. Fant iz Lomanoš se je izvrstno odrezal, saj je osvojil kar dve prvi mesti. Tako je bil prvi v katah med mlajšimi kadeti, ter v katah med kadeti.

Nejc in Eva prva v Mariboru
Na odprtem mednarodnem prvenstvu "Maribor 2016" v karateju, je v štajerski prestolnici sodelovalo okoli 300 tekmovalcev iz šestih držav in 40 klubov. Med njima sta bila zelo uspešna tudi mlada tekmovalca KK Radenci, saj sta osvojili dve prvi mesti. Tako je Nejc Skotnik slavil v konkurenci mlajših kadetov do 45 kg, enako pa je Eva Jurinec bila najboljša v kategoriji mlajših  kadetinj +50 kg.

Nejc Skotnik je sicer slavil tudi na 2. državni pokalni tekmi, ki je bila v Novem mestu. Sodelovalo je skupno 433 tekmovalcev in tekmovalk iz 51 slovenskih klubov, Nejc pa je slavil v konkurenci mlajših kadetov, do 50 kg.

Radgončanom tri prva mesta
V dolenjski prestolnici Novem mestu se je odvijala 2. pokalna tekma Karate zveze Slovenije, kjer so bili več kot uspešni tudi mladi člani radgonskega karate kluba. Skupaj so osvojili tri prva ter dve tretji in tri peta mesta. Nejc Sterniša je osvojil 1. mesto v katah med mlajšimi kadeti, David Klobasa je bil prvi v katah, ter peti v borbah za mladince. Prvo mesto je osvojila tudi ekipa mlajših kadetov v postavi: Kristjan Klemenčič, Nejc Sterniša in Blaž Klobasa. Tretje mesto je v katah med mlajšimi kadeti osvojil Blaž Klobasa, prav tako Florian Leitner v borbah med kadeti. Dve peti mesti, v katah ter borbah med kadeti pa je osvojil Aleks Klobasa.

Uspeh v šolski ligi
Nekateri manj izkušeni člani Karate kluba Gornja Radgona so nastopili v drugem krogu "Šolske lige 2016/17", na Ptuju. Čeprav najboljših radgonskih tekmovalcev, sicer učencev OŠ Gornja Radgona in OŠ dr. Anton Trstenjaka Negova, na Ptuju ni bilo, so doseženi več kot solidni rezultati. Tako sta prvi mesti v svojih starostnih kategorijah, bodisi v katah ali športnih borbah, osvojila Aleks Kozar in Mišel Čuček. Drugo mesto je osvojil Taj Nerat Tomc, tretje pa: Vitan Premuš, Denis Ploj, Alen Kozar, Mihael Maurič, ter ekipa v postavi: Vitan Premuš, Jaka Reihs in Bine Petek. Omeniti velja tudi peti mesti Nike Mulec in Nejca Šajnoviča.


Več v Šport