Radenci: Vsi domujejo ob Prisojni cesti

Humoristični trio (par) Macho & Mejke navdušil občinstvo

Filip Matko Ficko, sreda, 9. november 2016 ob 16:49
Trojka humoristov: Macho & Mejke in Mojca

Trojka humoristov: Macho & Mejke in Mojca

Stanovalci in sodelavci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci (letos je tukaj že osmo leto !), so z vabilom »Dober sosed je vreden več kot 10 stricev« po znanem ljudskem reku zadeli »žebljico na glavico«, kajti v torek, 8. novembra popoldne, so se stanovalke in stanovalci ob Prisojni cesti v Radencih vabilu kljub slabemu vremenu precej številčno odzvali.

V knjižnici DOSOR-ja, ki je v četrtem nadstropju doma, jim je najprej dobrodošlico izrekla ena od prvih stanovalk Ema Matijevič, stanovalka Brigita Živec pa jim je prebrala svojo izvirno pesem, namenjeno prav tokratnemu srečanju. Vse zbrane sta pozdravila še župan Občine Radenci Janez Rihtarič in direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser. Kot je napovedovalo vabilo in je to povzela tudi tokratna povezovalka programa, Teja Smodiš, je nato sledil nastop humorističnega para Macho & Mejke, ki se jima je tokrat pridružila še Mojca. To sta Matej Mertük iz Skakovec in Boštjan Sinic iz Dolnjih Slaveč. Kot sama pravita, jima do sedaj ni uspelo narediti nič pametnega, sta pa zatorej »tempirana bomba smeha«. Teme za svoje humorne točke spoznata v vsakdanjem življenju, med ljudmi. Sta tudi člana Dramske skupine Močnikovi v Rogašovcih. In iz te skupine se jima je pri skeču »Vse v redi« pridružila še Melita Maček iz Večeslavec. Zaigrali so humorni prizor dogajanja v sobi nekega doma za starejše, da je vsem prisotnim marsikaj »bilo blizu«.

Po obilnem aplavzu so vsi skupaj spili čaj, sadni sok ali kavo, prigriznili DOSOR-jeve piškote ter se odločili, da v sosednjem prostoru ob posebej pripravljenih mizah nadaljujejo druženje ob družabnih igrah (šah, Spomin, Človek ne jezi se). Lahko pa so si ogledali tudi priložnostno razstavo izdelkov stanovalcev.

DOSOR-jevci so tako še enkrat dokazali, da žele utrditi že vzpostavljene vezi, se predstaviti tistim, s katerimi se še niso spoznali dovolj dobro ter se opravičiti za nevšečnosti, ki jih včasih povzročijo. Ob tem niso manjkale besede zahvale za pomoč, ki so je deležni, gostje pa so spoznali notranji utrip v DOSOR-ju.

Enostavno rečeno: Vsi domujejo ob Prisojni cesti !


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje