4. krog PKL 2009/10

Rezultati 4. kroga PKL 2009/10

Matevž Jakelj, Grega Farkaš, Tomaž Bodanec, ponedeljek, 7. december 2009 ob 13:22
Pomurska košarkarska liga

Pomurska košarkarska liga

KK GMT Beltinci : KK Paloma Sladki vrh
76 : 47 (18:15, 18:14, 15:8, 25:10)
OŠ Beltinci, sobota, 5.12., 17.00; Semenič, Dundek D.

Tekma v kraju domovanja »žutih markov« se je začela s fotografiranjem domače ekipe z novimi dresi, upamo da bo komisar lige naše slike objavil na spletni strani.
V prvi četrtini je bilo zaznati nekaj nervoze in nemehkih rok pri metu za tri točke, s čim sta se ubadali obe ekipi. Vendar smo Beltinčani spretneje premagali te težave in končali četrtino z 3 točkami razlike v našo korist.
Druga četrtina je postregla z nekaj osebnimi napakami v napadu na obeh straneh in boljše izvajanje prostih metov igralcev KK GMT Beltinci, ki so razliko povečali še za 4 točke.
V drugem polčasu je bilo pri gostujočih igralcih zaslediti še nekoliko več nervoze, kar se je pokazalo v dveh dosojenih tehničnih napakah, kar smo Beltinčani dobro izkoristili in kaznovali z zadetimi prosti meti, ter povečali razliko še za 7 točk. Tempo igre smo dodatno pospešili še v zadnji četrtini, kar se je pokazalo na končnem izidu 76:47.
Ne smemo pozabiti na nekatere napake, ki so se pojavljale pri obeh ekipah in sodnikih. V upanju, da bomo te napake do zaključnega turnirja odpravili vsi, gredo čestitke vsem.
sestavil: Grega Farkaš (KK GMT Beltinci).

KK Gornji Petrovci : PŠK 1
94 : 76 (30:15, 26:26, 24:14, 14:21)
OŠ 1 Murska Sobota, sobota, 5.12., 15.00; Chowdhury, Feher

Začetek tekme, in s tem tudi prve četrtine, je pripadel gostom, ki so povedli najprej 0:2 in nato še 2:5. To pa je tudi bilo zadnje vodstvo gostov na tekmi. Domača ekipa je počasi prevzela vajeti igre v svoje roke in jih do konca več ni izpustila iz rok.
No pa pojdimo lepo po vrsti. Po peti minuti tekme sta trenerja obeh ekip začela s prvimi menjavami, saj sta se zavedala, da se tekmeca dobro poznata in bi tekma lahko bila do konca izenačena. Te menjave so pokazale, da je domača ekipa letos zelo močna z zelo zelo dolgo klopjo. Nova igralca na parketu, Bine Barbarič in Dušan Ulaga, sta ekipi dala še dodaten polet in širino v igri, ki se je poznala tudi na končnem rezultatu prve četrtine 30:15.
Druga četrtina se je nadaljevala v podobnem tempu kakor se je končala prva. Rezultat v četrti minuti druge četrtine je bil že 41:22. To je bila tudi največja razlika, ki si jo je ustvarila domača ekipa v prvem polčasu. Rezultatski pritisk gostujoče ekipa iz Ljutomera ni zmedel, ampak ji je dal dodatne motivacije tako, da se je druga četrtina in s tem prvi polčas končala z rezultatom 56:41, torej z enako razliko kot prva četrtina, to je 15 točk.
Tudi v tretji četrtini domača ekipa ni pustila gostujoči, da bi razvila svojo igro. Vsak igralec domače ekipe, ki je vstopil v igro je dal svoj prispevek tako, da se je razlika samo še povečevala. Končni rezultat tretje četrtine je bil 80:55.
Zadnja četrtina tekme je bila zgolj formalnost, saj sta obe ekipi vedeli, da ekipa iz Ljutomera tokrat ni bila kos igri domače ekipe. To pa je tudi vodilo do tega, da je domači ekipi malo popustila zbranost, s čimer so gostje prihajali do lahkih košev. Tekma se je končala z rezultatom 94:76 za domače.
Omenil bi še oba sodnika, ki sta svoje delo opravila izvrstno in igralcem pustila, da so tekmo igrali oni in ne sodnika, kakor na prejšnji tekmi z M. Soboto. Igralci G. Petrovec, mislim pa da tudi igralci PŠK Ljutomer 1, si želimo da bi sodniki tudi v bodoče lahko tako opravljali svoje delo.
Sestavil: Tomaž Bodanec (KK Gornji Petrovci)

KD Sobota : KK Lindau Lendava - preloženo po dogovoru ekip
OŠ 3 Murska Sobota, sobota, 5.12., 11.00; Kous, Glavnik

PŠK 2 Ljutomer - prost


Več v Šport