Na Martinovanju v Ljutomeru krstili mošt

Klopotca, ki trg krasi od Prleškega sejma, zaradi slabega vremena niso pospravili, ob nastopu godcev in folklore Kluba prleških babic, pa so prikazali prešanje ter krstili mošt, ki je tako postal vino

Prlekija-on.net, petek, 11. november 2016 ob 21:02
Krst mošta

Krst mošta

Na Martinovanju v Ljutomeru, ki poteka v petek in soboto na Glavnem trgu, je popoldan Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer pripravilo pokušnjo vin, Klub prleških babic pa je krstil mošt. Že dopoldan so v šotoru nastopili otroci vrtca Ljutomer ter številni drugi.

V kulturnem programu so nastopili Lotmerški tamburaši in Kvartet Jeruzalem, ljudske pevke Soside, zbrane pa je še naprej zabaval tudi Ansambel Opoj.

Klopotca, ki trg krasi od Prleškega sejma, zaradi slabega vremena niso pospravili, ob nastopu godcev in folklore Kluba prleških babic, pa so prikazali prešanje ter krstili mošt, ki je tako postal vino. Vse zbrane je popoldan nagovoril podžupan Občine Ljutomer, Boro Zemljak, ob prazniku vina pa je spregovorila tudi ljutomerska vinska kraljica, Martina XVIII Tadeja Heric.

Napitnice in ljudske pesmi je zapel Oktet Arion, nastopil je tudi Cvenski oktet in folklora KD Cven. Zabava se je nadaljevala z Ansamblom Opoj, zvečera pa na oder pridejo še Poskočni muzikanti.


Več v Družabno