»Prave pujse« skuhale najboljši prleški pisker

Prleški pisker je kuhal tudi Zmago Jelinčič Plemeniti; Pihalni orkester Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer pa je v svoji kategoriji prejel najboljše ocene in pokal Vinka Štrucla

Špela Borko, sobota, 12. november 2016 ob 19:46
»Prave pujse«

»Prave pujse«

24. Martinovanje v Ormožu se je s pestrim programom nadaljevalo tudi v soboto. Kot novost so letos izvedli kuhanje prleškega piskra, kjer se je za nagrado potegovalo kar 20 ekip iz cele Slovenije in tudi tujine. Zabaven, šaljiv in hkrati tekmovalen dogodek je požel veliko zanimanja in privabil veliko ljudi. Na koncu so zmagovalke kuhanja bile »Prave pujse«.

Istočasno je v dvorani na Hardeku potekalo 21. tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla. Tekmovanje se je razdelilo na tri kategorije. V kategoriji do 34 članov se je predstavilo 7 godb (Kulturno društvo Pihalni orkester Tržič, Društvo Vaška godba Vuzenica, Godba Ruše, Prosvetno društvo Središče ob Dravi – sekcija Godba na pihala, Društvo Pihalni orkester Apače, Društvo Pihalni orkester sv. Anton in KUD Muzika Križevci). V tej kategoriji je naboljše ocene prejela godba Kulturnega društva Pihalni orkester Tržič in prejela pokal. V drugi kategoriji od 35 do 40 članov je tekmovalo 5 godb (Pihalni orkester Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer, Mestni Pihalni orkester Radlje ob Dravi, Prvačka pleh muzika, Kulturno društvo Godba na pihala Slovenske Konjice in Pihalna godba Markovci), najboljše ocene in pokal pa je prejel Pihalni orkester Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer. V kategoriji nad 40 članov so tekmovale 4 godbe (Pihalni orkester Zarja Šoštanj, Pihalna godba Moravče, Pihalna godba Divača in Pihalni orkester Ormož), najboljše ocene pa si je pridobil Pihalni orkester Zarja Šoštanj.

Vzporedno so organizatorji poskrbeli še za več dogajanja, tako je potekal tudi 14. Martinov pohod med Ormoškimi goricami 2016, ogledi kleti P&F Jeruzalem Ormož in degustacija vin, Muzejski vikend z delavnico za otroke v Grajski pristavi Ormož, vodeni ogledi gradu in Grajske pristave Ormož in gradu v Veliki  Nedelji za individualne obiske, srečanje poslušalcev in prijateljev radia Ognjišče ter ustvarjalne delavnica za otroke.

24. Martinovanje v Ormožu se bo zaključilo danes na zabavi za vse generacije z ansamblom Gadi in predskupino Opoj.

Foto: Marjan Dovečar


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno