Praznična okrasitev mesta Ljutomer

Za okrasitev mesta Ljutomer letos namenjenih 2.500 €

Dejan Razlag, ponedeljek, 7. december 2009 ob 22:4919
Krožišče pri Mitri

Krožišče pri Mitri

Občina Ljutomer ima v letu 2009 načrtovanih 2.500 € za okrasitev mesta Ljutomer, sredstva pa bodo nakazana na račun Krajevne skupnosti Ljutomer, ki ima v upravljanju Glavni trg in ostale javne površine v mestu. KS Ljutomer vsako leto izvrši novoletno okrasitev mesta Ljutomer, ki zajema montažo novoletnih okraskov na objekte javne razsvetljave, novoletno osvetlitev krožišča pri Ljubljanski banki in krožišča na Prešernovi cesti pri Mitri.

Novoletna okrasitev je bila izvedena oziroma je še v izvajanju:
  • na Glavnem trgu
  • Ulica Jureša Cirila
  • Razlagova ulica
  • delno Ormoška cesta
  • delno Prešernova cesta
  • delno ulica Slavka Osterca
  • Miklošičev trg.
Okrasitev se izvaja v času od 5. do 10. decembra 2009, novoletni okraski pa bodo v funkciji do 7. januarja 2010. Okrasitev je priključena na obstoječo javno razsvetljavo, stroški porabe energije pa se krijejo iz rednih sredstev KS Ljutomer za električno energijo, pri tem pa gre za sorazmerno malo porabo. V letu 2009 se je tudi obnovila cevna okrasna razsvetljava na Mestni hiši ter postavila novoletna jelka.

Silvestrovanje na Glavnen trgu v Ljutomeru bo organizirala Lokalna turistična organizacija (LTO) Prlekija Ljutomer, v okviru katerega bo tudi letos ognjemet, strošek ognjemeta pa bo 3.200 € in se financira iz proračuna Občine Ljutomer.

Občina Ljutomer pa bo tako kot prejšnje leto, tudi v letošnjem letu sredstva namenjena za voščilnice, namenila za dobrodelne namene in sicer za družino, katero bo predlagal CSD Ljutomer.

Galerija vseh okrašenih objektov še bo sproti dopolnjena.