ŠNK Radgona ostala brez trenerja članske ekipe

Krajnc ni uspel prepričati Dolgova

Prlekija-on.net, torek, 15. november 2016 ob 13:04
Nenad Dolgov in Benjamin Krajnc

Nenad Dolgov in Benjamin Krajnc

Čeprav je članska ekipa ŠNK Radgona v jesenskem delu tekmovanja v I. MNL Murska Sobota, zasedla 1. mesto in si s tem zagotovila solidno popotnico za pomladni del, kjer je cilj osvojitev naslova in uvrstitev v III. SNL – vzhod, se vodstvo kluba ubada z nekoliko nepričakovano težavo. Običaj je namreč, da trenerji odstopijo ali so odstavljeni, če moštvu ne gre, v primeru ŠNK Radgona pa je prvi trener članske ekipe Nenad Dolgov, nepreklicno odstopil kar sam. Vse skupaj se je začelo že na začetku prvenstva, po visokem porazu v Bakovcih, ko je Dolgov odstopil, a je le zdržal do konca prvenstva, ko je moštvo vodil v času odpovednega roka. Vodstvo kluba, a tudi igralci in navijači so upali, da se bo Nenad, ki mu velika večina zaupa, saj poznajo njegove kvalitete, premislil in po osvojenem jesenskem naslovu, še naprej ostal trener ekipe, kar se ni zgodilo. Dolgov je namreč ostal pri svoji odločitvi in tudi po pogovoru s predsednikom kluba Benjaminom Krajncem, ni bilo drugače. Krajnc namreč ni uspel prepričati dosedanjega trenerja, ki pa bo še naprej vodil vsaj eno izmed mlajših selekcij kluba, U-10.

Kljub različnim govoricam in natolcevanjem, je povsem jasno edino, da je Dolgov z mesta trenerja članskega moštva odstopil zaradi osebnih razlogov, malo družinskih, malo zasičenosti z nogometom, nikakor pa zaradi nesoglasij s sedanjim vodstvom kluba. Svoje argumente nam je dosedanji trener članske ekipe ŠNK Radgona strnil v štiri točke, in sicer: "Prvi razlog je osebne oz. družinske narave, ker z mojo odsotnostjo zelo trpi družina. Drugi razlog je način dela, kajti naši igralci potrebujejo trdo roko in energičnega trenerja. Jaz to nisem, z mojim načinom dela zato ne bodo napredovali. Tretji razlog je sreča, saj za vrhunski rezultat potrebuješ športno srečo, moje ekipe žal tega nimajo, in četrti razlog so mlajše selekcije. Moje zadovoljstvo je neprimerno večje pri učenju otrok kot pri treniranju odraslih; več mi pomeni, dati otroku možnost, da izkoristi svoje potenciale in postane nekdo, ki ga bodo drugi občudovali. Videti na TV igralca, ki si mu pomagal postati nogometaš je moje največje zadovoljstvo", je dodal Nenad Dolgov, ki bo kot rečeno imel možnost nadaljnjega dela z mladimi nogometši ŠNK Radgona.

Sedaj predsedniku radgonskega kluba Benjaminu Krajncu ostaja težavna naloga, saj mora poiskati ustreznega trenerja, ki bi lahko nadaljeval tam kjer je Dolgov prenehal. V klubu in okrog njega je sicer še kar nekaj trenerjev, ki bi to zadevo lahko nadaljevali, a vseeno bo potrebno še nekaj strpnosti za najboljšo odločitev.

Kar 47 malčkov iz vrtca na treningu nogometa
Z ozirom na dobro delovanje ŠNK Radgona, ko se na Tratah za žogo podaja več deset malčkov, otrok, mladincev, članov..., za nogometno prihodnost v Gornji Radgoni gotovo ni potrebno skrbeti. Poleg že 12 delujočih selekcij (med njimi je tudi dekliška) v ŠNK Radgona je namreč pričel z nogometno vadbo tudi "Nogometni vrtec ŠNK Radgona". Pod vodstvom trenerja s PRO licenco Nogometne zveze Slovenije, Dominika Kovačiča je vrtec Manka Golarja postal odskočna deska za bodoče nogometašice in nogometaše v mestu ob reki Muri. Prvi nogometni koraki najmlajših so narejeni v telovadnici Partizan, pod budnim očesom omenjenega trenerja, ki je svojo kariero pričel prav v Gornji Radgoni, pogodbene sodelavke ŠNK Radgona, Andreje Zrnič in vzgojiteljic vrtca. Na prvi trening se je prijavilo kar 47 otrok iz omenjenega vrtca. Žal vsem ni bilo možno ugoditi ker ima ŠNK Radgona premalo usposobljenega trenerskega kadra, kljub temu da v društvu že trenira različne selekcije šest usposobljenih nogometnih trenerjev in en bodoči trener, ki čaka na pričetek šolanja.

"V našem društvu upamo, da se bodo trenerji izšolani preko ŠNK Radona v prejšnjih letih vrnili v svoj trenerski matični klub in pripomogli z kvalitetno vadbo za uresničitev zastavljenih ciljev društva in prepoznavnost mesta Gornja Radgona", nam je povedal predsednik ŠNK Radgona, Benjamin Krajnc.



Več v Šport