Martinovali so tudi v Ljubljani, ki je (v drugem poizkusu) preseglo pričakovanja

Na sto stojnicah, ki so gostovale na ulicah, trgih in mostovih starega mestnega jedra Ljubljane, se je predstavilo preko 120 ponudnikov vinsko-kulinaričnih dobrot iz vseh koncev Slovenije

Prlekija-on.net, sreda, 16. november 2016 ob 10:25
Martinovanje v Ljubljani

Martinovanje v Ljubljani

Prva martinova sobota, bi morala biti tista, ko bi se v Ljubljani martinovalo. Pa je vreme prekrižalo načrte oziroma ubralo svoja pota. Taka, da so letošnjo drugo izvedbo Ljubljanske vinske poti prestavili za en teden. Suho in na trenutke sončno vreme, ki je v soboto, 12. novembra, razveselilo Ljubljančanke in Ljubljančane ter obiskovalce in obiskovalke Martinovanja v Ljubljani, je potrdilo pravilnost odločitve o prestavitvi. Po poti, ki je tekla po starem mestnem jedru mesta vina in trte, se je med 10. in 17. uro sprehodilo izjemno število obiskovalcev – preko sedemtisoč, po ocenah organizatorjev.

Sodeč po odzivih ponudnikov in obiskovalcev je martinovanje minilo zelo uspešno. V zadnjih štirih letih je bila letošnja martinova Ljubljanska vinska pot tudi rekordna po številu ponudnikov, med katerimi je bilo zaznati porast števila ponudnikov kulinaričnih dobrot. Na sto stojnicah, ki so gostovale na ulicah, trgih in mostovih starega mestnega jedra Ljubljane, se je predstavilo preko 120 ponudnikov vinsko-kulinaričnih dobrot iz vseh koncev Slovenije. Ker so se obiskovalci po Ljubljanski vinski poti sprehajali na martinovo soboto, je bila temu primerno obarvana tudi ponudba. Le ta se je razprostirala od mladih vin letošnjega letnika pa vse do pridelkov in proizvodov jeseni ter martinovih jedi. Skoraj že pomartinovo vzdušje so obarvali tudi kulturno-umetniški nastopi plesnih in glasbenih skupin in posameznikov. Ni manjkalo niti okusov starih ljubljanskih jedi, ki so jih predstavili ponudniki iz projekta »Okusi Ljubljane«.

Organizatorji so posebej veseli, da je na prireditvi prvič organizirano nastopilo 6 ljubljanskih hotelov, ki so obiskovalcem predstavili delček svoje ponudbe, ki vključuje izbrana vina 19. Slovenskega festivala vin v kombinaciji z izbranimi jedmi, iz novembrskega projekta »Vinsko kulinarični potep po Ljubljani«. Lep uvod v 19. Slovenski festival vin in 9. Festival kulinarike, ki bosta 25. in 26. novembra v Grand hotelu Union v Ljubljani, ki bosta letos prvič popestrena tudi s pofestivalskii dogodki partnerskih hotelov.


Več v Slovenija