Veselo zaplesali v seniorsko šesto leto

Novembrski večer druženja, pesmi in plesa

Filip Matko Ficko, sobota, 19. november 2016 ob 12:42
Novembrski seniorski večer

Novembrski seniorski večer

Kavarnica »Traminček« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je bila tretji četrtek (tradicionalno !) v enajstem mesecu (17.11.2016) zvečer skoraj premajhna za udeleženke in udeležence seniorskega večera. Mesec dni prej je namreč tovrstno druženje potekalo kar v restavracijskih prostorih doma, kajti praznovalo se je pet let tovrstnih zabavnih srečevanj stanovalk in stanovalcev doma ter drugih obiskovalcev.

V šesto leto je torej ob zvokih glasbe in pesmi prostovoljca Štefana Sečka - Legijaša z Vaneče v Prekmurju zapelo in zaplesalo kar 39 ljubiteljic in ljubiteljev tovrstnih druženj. Ob tem jih je veliko zaplesalo v parih, v krogu ali kači, z vozičkarji, pa tudi z manj ali težje gibljivimi stanovalkami in stanovalci.

Ob pričetnem pozdravu voditeljice seniorskih večerov Marije Erveš je bilo napovedano, da bodo počastili tudi minulo Martinovo. Tako je ob njej Andreja Lenartič v uvod prebrala pesem stanovalke DOSOR-ja Brigite Živec pod naslovom »Martinov očenaš« ter neznanega avtorja »Krst mošta«. Eni od sovoditeljic Martini Farkaš so čestitali ter zaploskali ob njenem godovanju, imenovana pa je vsem razdelila kozarček domačega rdečega vina, letnik 2016, vsak pa je prejel za posladek še rogljiček. Nazdravili so s pesmijo »Kolko kapljic, tolko let...«.

Ni manjkalo keksov, ki jih je donirala stanovalka Ema Matijevič, DOSOR-jevka Tatjana Geč pa se je ves čas vrtela na plesišču s številnimi stanovalkami in stanovalci, kot tudi stanovalci in stanovalkami bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih, ki so nepogrešljivi udeleženci seniorskih večerov. Pogrešali so le napovedani prihod vinske kraljice Radgonsko - kapelskih goric Katje Hamler, ki je svojo udeležbo obljubila za prihodnjič.

Ob zaključni melodiji večera so vsi obžalovali, da so tri ure druženja, med 18. in 21. uro, ob pesmih in plesu vse prehitro minile.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno