Krono Martine IX, vinske kraljice DV Mala Nedelja, bo dve leti nosila Daša Horn

Za svoje vino je Martina IX izbrala muškat otonel letnik 2015 iz kleti Horn

Branko Košti, nedelja, 20. november 2016 ob 11:26
Kronanje vinske kraljice Martine IX

Kronanje vinske kraljice Martine IX

Letošnje praznovanje praznika Sv. Martina, so člani Društva vinogradnikov Mala Nedelja, skupaj s prijatelji in številnimi gosti, zaključili v soboto, 19. novembra, z Martinovanjem v hotelu Bioterme pri Mali Nedelji. Ker se je iztekel dveletni mandat dosedanji vinski kraljici društva Martini VIII – Danijeli Rožman, je bila svečano okronana nova vinska kraljica DV Mala Nedelja Martina IX.

Z lento in krono je predsednik društva Anton Žinko kot Martino IX, okronal dvajsetletno študentko kadrovskega menedžmenta na ljubljanski Fakulteti za družbene vede Dašo Horn. Prva spremljevalka je postala Tina Petek, druga spremljevalka pa Nuša Svenšek.

Daša Horn izhaja iz znane vinogradniške družine Horn. Njenega očeta Danila Horna lahko imenujemo očeta sodobnega vinogradništva v širši okolici Male Nedelje. Bil je tudi pobudnik in ustanovitelj Društva vinogradnikov Mala Nedelja, katero je vodil celih petnajst let. V tem obdobju je uspel, po številu vinogradnikov manjše društvo, umestiti med najuspešnejša tovrstna združenja v Sloveniji, v katerega vitrinah se bleščijo številna, tudi najvišja priznanja. Nova vinska kraljica je tako že odraščala v vinogradniškem okolju, kar ji bo nedvomno v veliko pomoč pri njenem najpomembnejšem poslanstvu v dveletnem mandatu: promociji prleških vin, dvigu kakovosti vin in promoviranju kulture pitja žlahtne vinske kapljice.

Ob kronanju sta novi članici vinskega dvora čestitali 5. kogovska vinska kraljica Ana Kocjan in ljutomerska vinska kraljica Tadeja Heric, z ustaljenim ritualom pa so jo v svoj klub Martina sprejele dosedanje vinske kraljice Male Nedelje in Ljutomera.


Več v Družabno