BeleTinke so se uvrstile na sklepni koncert Sozvočenj 2016

V Ljutomeru je nastopilo pet skupin, glavno nagrado, uvrstitev na sklepni koncert, ki bo posvečen obeležitvi svetovnega dneva zborovskega petja pa so prejele BeleTinke

Prlekija-on.net, nedelja, 20. november 2016 ob 18:57
Vokalna skupina BeleTinke iz Beltincev

Vokalna skupina BeleTinke iz Beltincev

V Ljutomeru so v soboto, 19. novembra, gostovali zbori in vokalne skupine iz Slovenije na tematski prireditvi Sozvočenja. Zbori so se predstavili s temaskim nastopom in strokovna spremljevalka Danica Pirečnik je izbrala zmagovalni zbor, ki bo regijo Štajerska in Prekmurje zastopal na državni prireditvi v Ljubljani.

Nastopilo je pet skupin in sicer Kr'snice iz Starega trga pri Ložu z vodjo skupine Anemarijo Štefančič, KUD Vivere iz Slovenske Bistrice z vodji skupine Nadjo Stegne in Nastjo Pančič - Čurin, Komorni zbor Krog iz Ljubljane z dirigentom Milivojem Šurbekom, MePZ Štefana Kovača Murska Sobota z zborovodjo Tomijem Bušinoskim ter Vokalna skupina BeleTinke iz Beltincev z zborovodkinjo Tjašo Šimonka.

Nagrada 200 evrov za nakup notnega gradiva, zborovskih zgoščenk ali strokovne literature v letu 2017 so prejeli KUD Vivere, nagrado 400 evrov za plačilo enodnevnih intenzivnih vaj z mentorjem za vokalno tehniko v letu 2017 MePZ Štefan Kovač Murska Sobota, glavno nagrado, uvrstitev na sklepni koncert, ki bo posvečen obeležitvi svetovnega dneva zborovskega petja, 10. decembra 2016, ob 18.00 uri v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji v Ljubljani pa so prejele BeleTinke.

Člani ostalih dveh nenagrajenih sodelujočih zborov so prejeli brezplačne vstopnice za sklepni koncert Sozvočenj 2016.

Prireditev je povezovala Mira Rebernik Žižek, v imenu Občine Ljutomer pa je spregovorila svetnica OS Občine Ljutomer, Darinka Budna.


Več v Kultura in izobraževanje