Srečanje nekdanjih brigadirk in brigadirjev

V Tropovcih druženje udeležencev akcij celotnega Pomurja

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 21. november 2016 ob 09:06
Srečanje nekdanjih brigadirk in brigadirjev

Srečanje nekdanjih brigadirk in brigadirjev

Društvo brigadirjev Pomurja, ki ga s sedežem v Murski Soboti kot predsednik vodi Ludvik Filo, je za nekdanje udeleženke in udeležence številnih mladinskih delovnih brigad po 2. svetovni vojni iz dežele na obeh bregovih reke Mure pripravilo družabno srečanje pred koncem leta 2016. Trenutno imajo včlanjenih skoraj stotico udeležencev akcij celotnega Pomurja, pričakujejo pa tudi prijave novih.

Druženje se je pričelo 18. novembra ob 15. uri z okusnim bogračem, ki ga je ob pomoči Ivana Smodiša skuhal Franc Knaus - Srček. V prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Tropovci v Občini Tišina je vse pozdravil predsednik Ludvik Filo, še posebej prisotne predstavnike Društva brigadirjev Velenje, kot tudi predsednika Zveze brigadirjev Slovenije Kolomana Lainščeka.

Že dopoldne istega dne se jih je nekaj udeležilo grabljanja listja v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih, kajti v tem vrtu so prav letos zasadili spominsko drevo v čast mladinskih delovnih akcij po 2. svetovni vojni v naši domovini. Na popoldanskem srečanju v Tropovcih pa je obveljal dogovor, da si ogledajo še pred koncem tega meseca priložnostno razstavo o spominih na mladinske delovna akcije v Škofji Loki ter da podobno razstavo pripravijo do 1. aprila (1. april je Dan mladinskih delovnih brigad !) prihodnje leto v Murski Soboti, pred koncem prihodnjega leta pa še zbornik - knjigo o udeležbah Pomurk in Pomurcev na mladinskih delovnih akcijah po 2 .svetovni vojni po vsej nekdanji SFR Jugoslaviji.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje