Tokrat beli prah prejeli v mariborskem redarstvu

Takoj po prejetem obvestilu so policisti in gasilci objekt izolirali, zaposlena delavka, ki je bila v stiku s to pošiljko pa je ostala v karanteni

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. november 2016 ob 13:01
Takoj po prejetem obvestilu so policisti in gasilci objekt izolirali

Takoj po prejetem obvestilu so policisti in gasilci objekt izolirali

Policija je bila v ponedeljek, 21. novembra, ob 8.40 na telefonsko številko 113 obveščena, da se je med odpiranjem ovojnic v glavni pisarni Medobčinskega inšpektorata in redarstva v Mariboru, iz ene izmed njih vsul neznani beli prah.

Takoj po prejetem obvestilu so policisti in gasilci objekt izolirali, zaposlena delavka, ki je bila v stiku s to pošiljko pa je ostala v karanteni. Bombni tehniki Specialne enote policije, ki so prišli na kraj, so s t.i. hitrim testom ugotovili, da snov ni eksplozivna oz. da je neznani prah soda bikarbona.

Pristojne službe so opisani prah zavarovale in ga odpeljale na natančnejše preiskave v Ljubljano. Rezultati, ali je snov nevarna ali ne, bodo znani čez nekaj ur. Do takrat bo uslužbenka Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor ostala v karanteni.

Ob 15.20 so iz Inštituta za mikrobiologijo v Ljubljani sporočili, da je beli prah, ki se je vsul iz ene od pisemskih ovojnic, soda bikarbona. Zaradi tega so prenehali izvajati vse postopke izolacije oz. karantene.

Uslužbenka, ki je bila od jutra v karanteni je odšla domov.

Policisti o pošiljatelju sumljive pošiljke intenzivno zbirajo obvestila.

Beli prah pa so prejšnji ponedeljek prejeli v dveh kuvertah na ormoškem sodišču. Preiskava je takrat pokazala, da ni šlo za nevarno snov.


Več v Črna kronika