Namiznoteniške novice minulega vikenda

Mitja Županek: Gostovanja v Izoli, Mariboru in na Muti

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 21. november 2016 ob 22:00
Roudi - Črepnjak

Roudi - Črepnjak

Minulo soboto, 19. novembra, so bile tekme 7. kola v 1. slovenski namiznoteniški ligi, za članice in člane. Moška ekipa NTK Kema Puconci je še vedno brez poraza, kajti v Izoli so zmagali s 5 : 2. Dominik Škraban in Tomaž Pelcar sta zmagala po dvakrat, eno zmago je dodal Bojan Ropoša, ki si je zopet privoščil dva poraza in to z italijanskim mladinskim reprezentantom Michelom Viginijem (peti set 12:10) in kadetskim slovenskim reprezentantom Matijo Novelom (v četrtem setu 12:10). Ekipa iz Puconec ima 14 točk in je trdno na drugem mestu za vodilno Krko. V naslednjem krogu gostujejo v Puconcih večkratni državni prvaki, ekipa Olimpije, ki pa je po sedmih krogih še brez zmage in zaseda zadnje, 10. mesto.

Ekipa NTK Sobota je gostovala pri večkratnih državnih prvakih, ekipi Maribora. Le-ti so, enako kot Sobočanci, nastopili v najmočnejši postavi. Po dveh krogih neigranja se je v ekipo Maribora vrnil Matic Slodej in dvakrat zmagal, proti Gregorju Kocuvanu in Damjanu Zelku. V začetku je Sobočancem kazalo odlično, saj je Tomaž Roudi premagal Matevža Črepnjaka, Gregor Kocuvan pa je povedel proti Piljaku v nizih 2:1 ter v četrtem nizu imel še 9:9, a je pri tem tudi ostalo, kajti v nadaljevanju je bil Piljak boljši. Je pa Piljak z neverjetno igro presenetil še Tomaža Roudija in tako od presenečenja s strani soboške ekipe ni bilo nič, saj je tudi mladi Damjan Zelko bil brez možnosti za zmago proti izkušenim Štajercem. V naslednjem krogu pride v Mursko Soboto ekipa Ilirije, ki je z dvema točkama na 9. mestu in s polno postavo si lahko varovanci trenerja Mirana Močana obetajo še dve točki. Sedaj jih imajo 6 in so na solidnem 6. mestu.

V ženski 1. ligi je ekipa NTK Kema Puconci tudi gostovala v Izoli in izgubila z 1 : 5. Edino zmago je dosegla Staša Matis. Za ekipo sta igrali še Nuša Vogrinčič in Ana Kovačec. Kljub visokemu porazu so varovanke trenerja Mirka Ungerja ml. namučile favoritke, saj je Matisova svoj drugi dvoboj izgubila s 3:2, a Nuša Vogrinčič je klonila proti obrambni igralki Kim Fink v vseh setih le na razliko. Tudi kadetinja Ana Kovačec se je dobro upirala obrambni igralki Finkovi. Igralke Arrigonija so trenutno z 12. točkami na drugem mestu, ekipa Keme pa s štirimi točkami na 8. mestu.

V nedeljo, 20. novembra, je na Muti potekal 1. TOP turnir za članice in člane. Po odjavi najboljših igralcev Slovenije: Tokiča, Jorgiča, Žibrata in Kožulja, so se odjavili še Uroš Slatinšek (Krka) ter igralca NTK Kema Puconci Bojan Ropoša in Dominik Škraban, ki sta se dan prej zelo pozno vrnila z gostovanja v Izoli. Tako je odsotnost najboljših izkoristil Ludvik Peršolja iz Nove Gorice, ki igra v Nemčiji ter prepričljivo zmagal v prvi kvalitetni skupini. V drugi kvalitetni skupini je igral Damjan Zelko (NTK Sobota) in z eno zmago ter šestimi porazi zasedel 7. Mesto. Prvo mesto je v tej skupini osvojil Janez Petrovčič (NTK Interdiskont Fužinar). V tretji skupini je imel priložnost zaigrati mladinski slovenski reprezentant Luka Norčič (NTK Kema Puconci), ki je s štirimi zmagami ter tremi porazi osvojil solidno 3. mesto. V tej skupini je zmagal Denis Pintar ( NTK Kajuh-Slovan ). Pri članicah je v prvi kvalitetni skupini lahko zaigrala Staša Matis (NTK Kema Puconci) ter osvojila 7. mesto s šestimi porazi in eno zmago. Tudi pri članicah je bilo kar nekaj odjavljenih najboljših slovenskih igralk. V drugi skupini je zmagala Tjaša Supanič (NTK Vesna).


Več v Šport