V požaru huje poškodovan 74-letni moški

Huje poškodovanega moškega so odpeljali na zdravljenje v UKC Maribor, od koder so sporočili, da bi, glede na njegovo starost, lahko bilo njegovo življenje ogroženo

Prlekija-on.net, torek, 22. november 2016 ob 14:20
Požar je objekt močno poškodoval, foto: PGD Videm pri Ptuju

Požar je objekt močno poškodoval, foto: PGD Videm pri Ptuju

V ponedeljek, 21. novembra, nekaj po 23. uri, je izbruhnil požar v kuhinji v pritličju stanovanjske hiše v Vidmu pri Ptuju. Požar je skušal pogasiti 74-letni moški, ki pa se je ob tem huje opekel. Njegove krike je iz pritličja v mansardo zaslišal njegov 49-letni sin, ki je nato uspel očeta, sebe in še štiri stanovalce evakuirati iz hiše, saj je bil požar za gašenje že preveč razvit in ga ni uspel več gasiti. Požar so nato pogasili gasilci PGD Videm pri Ptuju in Tržec ter s termo kamero pregledali prostore.

Huje poškodovanega moškega so odpeljali na zdravljenje v UKC Maribor, od koder so sporočili, da bi, glede na njegovo starost, lahko bilo njegovo življenje ogroženo. Drugi v požaru niso bili poškodovani. Nastalo je za okoli 25.000 evrov materialne škode.

Objekt, ki ga je močno poškodoval dim je trenutno neprimeren za bivanje. Gasilci PGD Videm pri Ptuju so po požaru vzdrževali požarno stražo in bili prisotni ob objektu do jutranjih ur.

Policisti, ki so opravili ogled kraja požara so ugotovili, da je požar izbruhnil na okoli 25 let starem radijskem sprejemniku.

O svojih ugotovitvah bodo policisti s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.




Več v Črna kronika