Učenki in učiteljici OŠ Stročja vas na mednarodni izmenjavi Erasmus+

Učenki OŠ Stročja vas Ana Tomović in Hana Pušenjak ter učiteljici Monika Šalamun in Matoda Ljubec so se udeležile mednarodne izmenjave v avstrijskem mestu Wels

Prlekija-on.net, sreda, 23. november 2016 ob 19:55
Mednarodna izmenjava Erasmus+

Mednarodna izmenjava Erasmus+

Učenki OŠ Stročja vas Ana Tomović in Hana Pušenjak ter učiteljici Monika Šalamun in Matoda Ljubec smo se 7. 11. 2016–11. 11. 2016 udeležile mednarodne izmenjave v avstrijskem mestu Wels. Obisk je veljal kot uvodno srečanje v dveletni mednarodni projekt Erasmus+: Werte wagen – Partizipation in unserer Stadt. V projektu sodelujemo partnerske šole iz sledečih držav: Slovenije, Nemčije, Avstrije, Slovaške, Grčije in Španije.

Učenki in učiteljici smo se udeležile številnih delavnic, kjer smo spoznavali kako v avstrijskih šolah poskrbijo za starejše občane, imigrante, osebe s primanjkljaji in socialno šibke soljudi ter spoznavali njihov šolski sistem ter aktivnosti v šoli.  Učenci šole so nas popeljali tudi po mestih Wels in Linz.

Na predstavitvenem večeru sta naši učenki predstavili našo državo, kraj in šolo širši publiki (starši, zainteresirani, župan ...). Spoznali smo tudi druge sodelujoče države projekta Erasmus+ in njihove šole. S kulinariko in tradicionalnimi plesi so se nam predstavili afganistanski in sirski mladoletni imigranti brez spremstva, ki trenutno obiskujejo avstrijsko šolo v Welsu.

V prihodnje se že veselimo srečanj v Nemčiji, Grčiji, Španiji in na Slovaškem. Meseca marca pa bomo naše aktivnosti šolskega parlamenta, mediacije in številne druge aktivnosti predstavili šolam partnericam na srečanju pri nas v Stročji vasi.

Metoda Ljubec in Monika Šalamun


Več v Kultura in izobraževanje