Ljutomerčanke po dokaj izenačeni igri izgubile proti prvoligaški ekipi

Odbojkarice ŽOK Ljutomer so se v osmini finala za pokal Slovenije srečale s prvoligaško ekipo Formula Formis iz Hoč

Prlekija-on.net, četrtek, 24. november 2016 ob 15:37
ŽOK Ljutomer - OK Formula Formis

ŽOK Ljutomer - OK Formula Formis

Odbojkarice ŽOK Ljutomer so se v osmini finala za pokal Slovenije srečale s prvoligaško ekipo Formula Formis iz Hoč, ki je na 4. mestu prve lige. Po dokaj izenačeni igri, predvsem v prvih dveh setih, so izkušene igralke iz Hoč tekmo dobile s rezultatom 0:3 (24:26, 24:26, 15:25.

Športna dvorana ŠIC Ljutomer, gledalcev 90.

ŽOK LJUTOMER: BELEC S., KUTNJAK, PETEK (7), KOSI, BELEC L. (12), VNUK, MULEC (6), ROSIĆ, HOCHSTÄTTER, KOSI, RAKUŠA. Trener: TOT

FORMULA FORMIS: PEHNEC, DESY VAHEN, SEŠEL, KERBLER A., POGOREVC, BORKO, POLANEC, KERBLER K., ERŽEN, ŠTERN, SUŽNIK, PAJNIK. Trener: ZORENČ, BLAŽIČ

Ljutomerske odbojkarice so  prvo tekmo osmine finala pokala Slovenije za odbojkarice igrale v ŠD ŠIC Ljutomer kjer so se srečale z ekipo Formula Formis iz Hoč. Igralke gostujoče ekipe so bile pred tekmo seveda velike favoritinje in temu primerna so bila pričakovanja domače ekipe, ki si je želela predvsem borbene igre, s katero bi lahko bila vsaj delno primeren nasprotnik prvoligaški ekipi, ki je sestavljena iz odličnih in izkušenih igralk.

V pričetku prvega seta so igralke iz Hoč takoj in pričakovano povedle za nekaj točk naskoka, kar pa domačink ni zmedlo. Potem, ko so se otresle začetne nervoze, so počasi pričele točkovno loviti nasprotnice, še posebej, ko so le-te naredile kar nekaj lastnih napak oz. bile na trenutke dokaj neorganizirane. Ljutomerčanke so to znale izkoristiti ter kljub preveč lastnih napak, držati priključek v točkah. Po dobri igri v napadu in nekaj uspešnih blokov, so se na koncu seta uspele približati na vsega dve točki, kar pa je bilo seveda premalo za vrsto iz Hoč, ki je prvo set mirno pripeljala do zmage z rezultatom 26:24.

Tak dokaj izenačen rezultat seta je malo presenetil igralke Formisa, je pa bilo opazno, da vedo, da so v celoti kvalitetnejša ekipa, ne glede na dejstvo, da so Ljutomerčanke bile soliden nasprotnik. Tudi v drugem setu je namreč gostujoči trener kombiniral postavo ter dajala priliko za igro večini igralk. No te kombinacije pa so dale priliko Ljutomerčankam, da so tudi v drugem setu bile dokaj enakovreden nasprotnik. Žal je bilo v igri domačink v tem setu preveč lastnih napak, predvsem v napadalnih akcijah, da bi lahko kljub napetemu zaključku seta, ta set dobile. Škoda, ker je bilo nekaj napadalnih akcij Lee Belec res izjemnih. Tako je tudi ta set gostujoče ekipa dobila z rezultatom 26:24. 

V zadnjem setu je gostujoči trener dal priliko za igro svoji najboljši postavi, kar velja predvsem za organizatorko igre Pehnečevo, ki je izvrstno vodila in organizirala igro svoje ekipe. To se je odražalo tudi na rezultatu, ki je bil ves čas na strani Formule Formis. Ljutomerčanke so se poskušale dostojno upirati nasprotnicam, vendar je bila v tem setu kvaliteta cele ekipe vidno na strani Formisa, ki je igral zavzeto in tako kot bi naj ekipa, ki v prvi ligi zavzema 4 mesto. Tako so ta set suvereno dobile z rezultatom 25:15. 

Kakorkoli že, Ljutomerčanke so kljub porazu z 0:3, odigrale dobro tekmo ter bile na trenutke res dostojen nasprotnik. Tokrat so dobro igrale na sprejemu ter izvedle nekaj učinkovitih napadov. Tudi na bloku je bilo doseženih nekaj točk, žal pa je bilo tokrat premalo uspešne igre preko prvega tempa ter preveč neizsiljenih oz. nepotrebnih  napak. Kljub temu velja poudariti, da so se domačinke v celoti gledano, pokazale v zelo dobri luči ter dokazale, da so dokaj kvalitetna ekipa. Zato za prikazano čestitke vsej ekipi in trenerju. Sodniki so svoje delo opravili dobro. Povratna tekma bo za 14 dni v Hočah.

Tekst: Jože Makoter, ŽOK Ljutomer
Foto: ŽOK Ljutomer


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport