Stanovalca DOSOR-ja sta si rekla: DA !

Jasna Czurda in Janez Starina v »računalniški« zakon

Filip Matko Ficko, četrtek, 24. november 2016 ob 20:00
Poročna združba v kavarnici »Traminček«

Poročna združba v kavarnici »Traminček«

Oba sta stanovalca DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, kjer je direktorica Mateja Hauser, a poročil ju je direktor Doma starejših občanov Gornja Radgona Marjan Žula. Bilo je to v sredo, 23. novembra popoldne, v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček«, ki je tokrat bila v vlogi poročne dvorane.

Stanovalka DOSOR-ja Jasna Czurda je v domu že dve leti in pol ter ves čas na invalidskem vozičku. V predprostoru domske knjižnice v četrtem nadstropju je veliko časa prebila pred tamkajšnjim računalnikom ter se z veseljem udeležila računalniškega izobraževanja. Tam je z veliko vprašanji okrog nje »šaril« stanovalec Janez Starina, med odmori so se ob kavi dobivali na bližnji terasi, a ni dobila občutka, da bi šlo kaj več kot za prijateljstvo. A da se nekaj »kuha« je Jasni postalo jasno, ko jo je zadela lažja kap in je morala v bolnišnico. Tedaj je Janez vsak dan klical po telefonu in se zanimal zanjo. Tudi v samem začetku njunega tesnejšega srečevanja je bil zelo pozoren, vsak dan ji je prinašal svežo cvetje, pa tudi plišaste figurice, ki so ji posebno všeč.

In tako sta se odločila, da skleneta zakonsko zvezo. Ob matičarju Mirku Ferencu z Upravne enote Gornja Radgona je to opravil, kot je bilo že omenjeno, Marjan Žula v vlogi pooblaščene uradne osebe. Jasni je bila za pričo dolgoletna prijateljica iz Maribora Ilka Riedl, a Janezu DOSOR-jev zdravstveni tehnik Blaž Rojko z Negove. Za »glasbeno zaveso« je poskrbel s frajtonerico Stako Ilješ, mož Janezove sestrične, vrženi poročni šopek pa sta skupaj ujeli zaposleni v DOSOR-ju,Helena Matić in Klaudija Zemljič. Ni manjkala zdravica, iz DOSOR-jeve kuhinje pa so pripeljali torto, ki je bila darilo DOSOR-ja novoporočencema.


Več v Družabno