Rokometaši Celja slavili v Ljutomeru

Tekma 14. kroga MIK 1. slovenske lige je bila odigrana v Ljutomeru

Dejan Razlag, sobota, 12. december 2009 ob 19:5412
Rokometaši Celja Pivovarne Laško

Rokometaši Celja Pivovarne Laško

V soboto, 12. decembra so rokometaši RK Jeruzalem Ormož v Ljutomeru gostili ekipo Celje Pivovarna Laško. Tekma 14. kroga 1. MIK slovenske lige je bila odigrana v novi ljutomerski dvorani, ki je ob tej priložnosti bila nabito polna, pred dvorano pa je tudi ostalo nekaj 100 gledalcev, ki so si prav tako želeli ogledati tekmo a je bila dvorana, ki sprejme okrog 1000 gledalcev, premajhna za vse. Celjani so bili boljši od Ormožanov z rezultatom 33:27.

Tekma je bila večino časa izenačena, prvi polčas se je končal z rezultatom 16:14 za Celjane. Tudi drug polčas je bil dokaj izenačen, nato pa so Celjani v končnici tekme po zaslugi odličnih vratarjev Aljoše Rezarja in Richarda Štochla ter nekaj izključitvah ormoških rokometašev, naredili razliko petih zadetkov, ki je niso več zapravili in tekma je bila odločena. Najboljši strelec pri Celjanih je bil Alem Toskić z devetimi, pri Ormožanih pa Rok Žuran s sedmimi zadetki.

RK Jeruzalem Ormož - Celje Pivovarna Laško (14:16) 27:33
RK JO: Korpar 3, Krabonja 5, Melnjak 4, Bogadi 1, Bezjak 2, Radujkovič 3, Čudič B. 2, Žuran 7
RK CPL: Bedekovič 2, Vugrinec 6, Pajovič 3, Toskić 9, Kojić 7, Zorman 3, Dačevič 3

Po tekmi je Podjetje za informiranje iz Murske Sobote uradno razglasilo rezultate glasovanja in podelilo priznanja najboljšim pomurskim športnikom. Na prireditvi je nastopil tudi prleški kantavtor Tadej Vesenjak. Tekmo si je ogledalo večina pomurskih županov ter drugih eminentnih gostov, med njimi tudi nekdanji celjski trener Miro Požun, ki je Celje leta 2004 popeljal na evropski klubski prestol.

Uradna otvoritev dvorane bo sicer 15. januarja 2010 ob 12.30 uri.


Več v Šport