V Ljutomeru se je predstavil Ansambel trobent iz Akademije za glasbo v Ljubljani

Na 2. abonmajskem koncertu GŠ Slavka Osterca Ljutomer, smo ob izbranem programu slišali vrhunsko izvedbo skladb od baroka, renesanse do modernejšega obdobja

Prlekija-on.net, petek, 25. november 2016 ob 14:57
Ansambel trobent na 2. abonmajskem koncertu

Ansambel trobent na 2. abonmajskem koncertu

V dvorani GŠ Slavka Osterca Ljutomer se je v četrtek, 24. 11. 2016, ob 18.30, na 2. abonmajskem koncertu predstavil Ansambel trobent iz Akademije za glasbo v Ljubljani.

Ob izbranem programu smo slišali vrhunsko izvedbo skladb od baroka, renesanse do modernejšega obdobja. Nekaj skladb je bilo izvedeno tudi od slovenskih avtorjev. Predvsem je potrebno izpostaviti zanimivo skladbo Slavnostna uvertura skladatelja Tilena Slakana, in skladbo S. in V. Avsenika, ki jo je za trobilni ansambel priredil član te skupine, Blaž Turinek.

Tudi v prazničnem decembru ste povabljeni na dva koncerta in sicer:
3. ABONMAJSKI KONCERT - Jazz koncert kvinteta Mihaela Györeka, dvorana šole v četrtek, 15.12.2016, ob 18. uri, in BOŽIČNI KONCERT - Dom kulture Ljutomer v četrtek, 22. 12. 2016, ob 18. uri.

Ansambel trobent iz Akademije za glasbo v Ljubljani
Na začetku študijskega leta 2015 se je skupina petih trobentačev odločila, da sestavi komorno zasedbo ansambel trobent. Pri izbiri in uspešni dodelavi skladb jih vodi njihov mentor doc. Franci Kosem. Fantje so se združili predvsem z namenom, da poleg solističnih in orkestrskih izkušenj, pridobivajo znanje tudi na področju komorne glasbe. Njihov spekter skladb je zelo širok, poslužujejo se repertoarja od baroka pa vse do modernejših kompozicij.

Skupino sestavljajo trobentači Urban Kolar, Jan Grčar, Kristjan Zupan, Blaž Turinek in David Čonč. Vsi so študentje dodiplomskega študija na Akademiji za glasbo pri profesorjih Francu Kosemu, Stanku Arnoldu in Tiborju Kerekešu.
Letos so se udeležili 45. tekmovanja mladih glasbenikov TEMSIG in na državnem nivoju dosegli srebrno plaketo ter 2. nagrado.

PROGRAM:
Samuel Scheidt (1587-1654) / prir. Christian Blümel
GALLIARD BATTAGLIA

Tillman Susato (1515-1570) / prir. Charles F. Decker
TRIJE RENESANČNI PLESI
Ronde,  Saltarelle,  La Mourisque

Samuel Scheidt (1587-1654) / prir. Philip Jones
CANZON CORNETTO

Tilen Slakan (1993)
SLAVNOSTNA UVERTURA

Vassily Brandt (1869-1923)
PODEŽELSKE RAZGLEDNICE
V cerkvi, Pod lipo, Na veselici

Roy Simpson
SONATINA
I. st., II. st., III. st.

Jan Koetsier
CONCERTINO PICCOLO

Giussepe Verdi (1813-1901) / prir. Howard Stube
TRIUMFALNA KORAČNICA IZ OPERE AIDA

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) / prir. Petar Obradović
AVE VERUM CORPUS

Slavko in Vilko Avsenik / prir. Blaž Turinek
KADAR GREM NA POT


Več v Kultura in izobraževanje