Kulturno društvo Peter Dajnko iz Črešnjevcev je priredilo že 9. Miklavžev koncert

Prireditev, ki se je že dodobra uveljavila in jo tradicionalno organizirajo v kulturnem društvu ob pomoči OI JSKD Gornja Radgona in občine Gornja Radgona ima poseben navdih, ki zadovolji še tako zahtevnega poslušalca

Prlekija-on.net, sobota, 26. november 2016 ob 08:20
9. Miklavžev koncert

9. Miklavžev koncert

Prav ob začetku prazničnih dni in vseh dogodkov, ki se vrstijo v sklopu »Veselega decembra«, so kulturniki kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev pripravili prijeten večer na 9. samostojnem Miklavževem koncertu.

V četrtek 24. novembra zvečer je bilo v Kulturnem domu v Gornji Radgoni veselo na že 9. samostojnem koncertu Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci. Vrli kulturniki so tudi tokrat presenetili in navdušili vse navzoče v dvorani s svojim nastopom in pestrim programom, ki se je vil med tamburaškim muziciranjem, otroško folkloro in pesmi ter napevi ljudskega godca na diatonični harmoniki Mirana Mauka.

Prireditev, ki se je že dodobra uveljavila in jo tradicionalno organizirajo v kulturnem društvu ob pomoči OI JSKD Gornja Radgona in občine Gornja Radgona ima poseben navdih, ki zadovolji še tako zahtevnega poslušalca. Tudi tokrat so nastopajoči poskrbeli za pozitivno vzdušje v dvorani s svojim bogatim repertoarjem, ki je zajemal od starih tamburaških melodij, ljudskih pesmi, zimzelenih pesmi (evergreen) in dalmatinskih pesmi. Prav poseben pečat pa so dali najmlajši v društvu, ki so stari med 5 in 9 let, folkloristi otroške folklorne skupine, ki deluje pod okriljem kulturnega društva Peter Dajnko, pod mentorskim delom Simone Roškar.

Na tokratni prireditvi pa so si posebno pozornost prislužili tamburaši in tamburašice, kjer so se predstavili v novi podobi v oblačilih, ki segajo v obdobje med leti 1910 in 1920. V društvu se nekako zavedajo da ni samo muziciranje in lepa melodija tamburic tista, ki prevzame marsikaterega poslušalca, ampak tudi videz, ki predstavlja obdobje iz katere glasbo preigravajo. Ob tej priložnosti je bila tudi izrečena zahvala mojstrici Tereziji Lisec iz Murske Sobote, ki je sešila nove kostume.

Foto in tekst Marjan Slavič


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje