Na 1. nacionalnih igrah v ločevanju odpadkov v dobrodelne namene zbranih dva tisoč evrov

Ekipe so se pomerile v štirih zabavnih igrah - »kompost, moj prijatelj«, »smetarski rally«, »ločevalko« in »zabojniški mojstrovalec«

Prlekija-on.net, sobota, 26. november 2016 ob 09:24
Podjetje Javne službe Ptuj je pod streho spravilo 1. nacionalne igre v ločevanju odpadkov V MO Ptuj, ki so se v petek odvijale na Mestni tržnici Ptuj.

Področje, na katerem delujejo podjetja, ki pokrivajo ravnanje z odpadki, nenehno postavlja številne izzive, cilje, ki jih morajo dosegati. Prav zato so bile igre priložnost za druženje, izmenjavo izkušenj in dobrih praks, mlajše generacije pa so bile deležne delavnic v pravilnem ločevanju odpadkov.

Želja je, da igre postanejo tradicionalne, tudi z vidika podpore najrazličnejšim humanitarnim projektom, ki izvirajo iz občin, v katerih imajo podjetja svoj sedež. V letošnjem letu so podjetja podprla projekt »20 za 20«, znanega slovenskega bobnarja Marka Soršaka – Sokija. Prijavnine sodelujočih ekip (500 EUR na ekipo) je bila v celoti namenjena nakupu glasbil, s katerimi glasbenik obdaruje slovenske šole. Tokratni nabrani zneski so prejele šole v MO Ptuj. Na povabilo Javnih služb Ptuj so se odzvala podjetja Snaga d.o.o., Komunalno podjetje Ptuj d.o.o. in Gorenje Surovina d.o.o. Skupaj so podjetja zbrala znesek v višini 2.000 evrov.

Ekipe so se pomerile v štirih zabavnih igrah - »kompost, moj prijatelj«, »smetarski rally«, »ločevalko« in »zabojniški mojstrovalec«. 1. mesto je zasedla ekipa Gorenje Surovina.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje