Peti jubilejni turistični ples v Radencih

Turistično društvo Radenci letos praznuje 60 letnico ustanovitve

Filip Matko Ficko, sobota, 26. november 2016 ob 17:10
5. turistični ples v Radencih

5. turistični ples v Radencih

V restavraciji hotela Radin v Radencih je Turistično društvo Radenci 25. novembra zvečer pripravilo peti jubilejni turistični ples od kar je predsednica tega društva Karmen Žibret Kavčič. Sama je rekla: »Leto 1956 je bilo leto pomembnih dogodkov v svetu, med vsemi temi pa lahko posebno poudarimo še en dogodek, ki je za Radence pomenil začetek lokalnega razvoja turizma: v Radencih se ustanovi Turistično društvo ! Da, v letu 2016 naše društvo praznuje 60 let delovanja. V vsem tem času smo prebrodili veliko viharjev, organizirali nešteto lepih in odmevnih prireditev, prejeli veliko priznanj in odlikovanj. Zato mi je v veliko veselje, da Vas lahko pozdravim na 5. dobrodelnem turističnem plesu... Naj bo ta večer namenjen druženju, dobri kulinariki in plesu

Številne zbrane na jubilejni zabavni prireditvi je ob 20. uri v imenu Zdravilišča Radenci pozdravila direktorica Vesna Maučec, v imenu domače občine pa župan Občine Radenci Janez Rihtarič. Sledil je seveda ples, kajti temu je bil večer namenjen, za glasbo pa je poskrbela zabavno glasbena skupina Karneval, ki jo sestavljajo: pevka Špela Novak, klaviaturist in vokalist Robert Kamplet, kitarist in vokalist Denis Čuček, bas kitarist in vokalist Dejan Zorman ter bobnar in vokalist Iztok Kočevar. Pravijo, da je za njih karneval vse leto in zatorej igrajo vse zvrsti glasbe, še posebno za ples.

Ob 21. uri je povezovalka programa Norma Bale najavila podelitev plaket vsem dosedanjim predsedujočim v Turističnem društvu Radenci ter nekaterim posameznikom, ki so se najbolj izkazali. Tako je predsednica Karmen Žibret Kavčič razdelila plakete in šopke, ki so jih prejeli nekdanji predsedniki: Anica Kondrič, Rade Bakračević, Drago Kocbek, Franc Šadl in Emil Šmid; dolgoletna članica in vodja kuhanja kisle štajerske žüpe Marija Grosman, tajnica društva Sonja Kuhar, dvorni fotograf Dani Mauko in župan Občine Radenci Janez Rihtarič. Prejemnika plaket sta tudi Lojze Slavič in Danica Sečko, ki pa sta svojo odsotnost opravičila. Pozneje so razdelili še 16 pisnih zahval.

Ob letošnjem 60. jubileju Turističnega društva Radenci je bil 5. jubilejni ples za udeleženke in udeležence brez vstopnine, poskrbeli pa so tudi za lepe nagrade in številna presenečenja.


Več v Družabno