Orhideje zasijale v soju božičnih lučk

V podjetju Ocean Orchids iz Dobrovnika so od 25. do 27. novembra pripravili dneve odprtih vrat

Bianca Žitnik, nedelja, 27. november 2016 ob 09:20
Orhideje v soju božičnih lučk

Orhideje v soju božičnih lučk

Orhideje - te čudovite eksotične rastline so v teh dneh še posebej zasijale. Pred vhodom so goste pričakale orhideje ujete v led, postale glavni okrasek novoletne jelke in glavni element trendovskih kreacij aranžmajev, venčkov in šopkov, ki so nastajali pred očmi obiskovalcev pod spretnimi rokami dveh vrhunskih cvetličarjev iz Nizozemske Hana Meerhoffa in Marcela van der Haara ter domačina Kristjana Balažica.

Poleg glavne zvezde - orhideje je božično zažarel tudi tropski vrt. Sprehod med več kot 400 božično okrašenimi vrstami in sortami rastlin iz tropskega pasu našega planeta je bil edinstven tudi zaradi prijetne - okusno izbrane glasbe.

Obiskovalci dneva odprtih vrat največjega gojitelja orhidej v srednji in jugovzhodni Evropi pa so si lahko ogledali tudi delovne procese pri vzgoji te enkratne rastline.

Po besedah direktorja marketinga podjetja Ocean Orchids Andreja Vršiča so v podjetju ponosni na 11 let obstoja, 2 milijona vzgojenih orhidej na leto in 10 milijonov vzgojenih v 10-ih letih, še posebej pa na izredno število obiskovalcev, ki so prišli občudovat orhideje v soju kar 25.000 božičnih lučk.


Več v Zanimivosti